> #lettjul

.

#lettjul

Salgado har under flera år stöttat ett av Star of Hopes viktiga projekt i Lettland. Vi har även åkt ner för att själva delta i arbetet vid ett par tillfällen.

Salgados CSR-projekt #lettjul
Kollage med bilder från hashtag #lettjul

Projektbeskrivning

Salgado har under flera års tid på olika sätt stöttat ett av Star of Hopes viktiga projekt. Det är i Lettland där Star of Hope stöttar den lokala organisationen Velku Fonds stöd till utsatta familjer där minst ett barn i familjen har funktionsnedsättningar. Velku Fond driver flera skolor och stöttar utsatta familjer socialt och ekonomiskt. 

Star of Hope är en organisation som ligger varmt om hjärtat för Salgado då vår grundare Charlotte da Silva under två år arbetade för organisationen i Brasilien. 

Projektet i Lettland har vi på Salgado inte bara stöttat med ekonomiska bidrag (istället för julklappar till våra kunder) utan vi har även handgripligen handlat och packat varor till de årliga julklapparna som organisationen delar ut varje jul. Och vi har även varit på plats i Riga och deltagit i att köra ut den årliga julklappen/lådan till de familjerna som ingår i projektet. Representanter för Salgado har deltagit i leveransen av lådor med mat, leksaker till barnen och hygienartiklar. Ett viktigt arbete som också har gett oss en inblick i en värld som är så när oss geografisk, men som samtidigt också är så långt från vår egen vardag. Nyttigt och lärorikt att få se och uppleva. 

Länkar

Blogginlägg från 2015, då vi dels packade lådor och även åkte med ner till Riga och delade ut julklapparna till familjerna: 

Projektansvariga

Vad kul att du vill prata med vår uggla. Tyvärr har vi ingen pratande uggla. Men skicka din fråga till oss så svarar våra kloka medarbetare.