Meta Ads
Manager

Meta Ads Manager, som tidigare kallades Facebook Ads Manager, är verktyget för kampanjhantering på Metas kanaler. Vill du lära dig mer om hur du annonserar på Meta? 

Kontakta oss

Meta är världens näst största annonsplattform, efter Google. Med stor träffsäkerhet kan ni rikta era annonser mot den målgrupp ni önskar på en mängd olika annonsytor i Metas ekosystem. Den här skräddarsydda utbildningen ger er heltäckande kunskaper om hur ni arbetar strategiskt med Meta annonsering för att få bäst effekt av era insatser.

Annonsera via Ads Manager

I den här utbildningen går vi igenom alla steg i kampanjhantering på Meta, från planering till uppföljning av resultat. Det bjuds på en grundläggande genomgång av att annonsera på Facebook och Instagram – både teoretiskt och med praktiska moment. Vi berör alltifrån segmentering av målgrupper, effektiv optimering och hur ni kopplar resultatet till era affärsmål. Innehållet skräddarsys efter era förkunskaper och önskemål!

Välj rätt målsättning för er kampanj

Det första vi behöver göra när vi skapar en kampanj är att välja rätt målsättning – men det är inte alltid så lätt. Målsättningen ska passa syftet med kampanjen – vad är det vi vill uppnå? En gedigen strategi för er digitala närvaro hjälper er definiera vilka målsättningar ni bör fokusera på för att gynna era affärsmål. Det ger er mer kostnadseffektiva resultat och en bättre struktur i er annonsering.

Kanske har du hört talas om Funnel-strategi? Det innebär att vi arbetar datadrivet och skapar kampanjer i olika steg som följer kundresan, för att bearbeta målgruppen och nyttja data för att optimera insatserna. Olika kampanjsteg har olika syften och val av målsättning styrs därefter.

Målgruppssegmentering

Man kan segmentera målgrupper på olika sätt. Vi kan manuellt ställa in faktorer som demografi, geografi och intressen. Vi kan också skapa anpassade målgrupper efter data vi samlar in, exempelvis från en pixel på vår hemsida eller app. En annan metod är så kallade lookalike-målgrupper.

En betydande del av utbildningen handlar om hur man skapar och arbetar med målgrupper på ett strukturerat och strategiskt sätt. Vi går igenom begrepp och termer inom målgruppssegmentering på Metas plattform och varvar med praktiska moment där ni får navigera bland funktionerna själva.

Uppföljning och analys

För att knyta ihop säcken avslutar vi utbildningen med att prata om hur ni följer upp och analyserar era kampanjresultat. Vi behöver vi rätt förutsättningar för att kunna följa upp våra insatser och förstå hur vi kopplar kampanjresultaten till syfte och målsättning. En vanlig utmaning många marknadsförare har är att utvärdera om kampanjen var lyckad eller inte. Under denna utbildning delar vi med oss av några metoder och tankesätt för att göra analysarbetet mer begripligt.

Några stående delar i vår utbildning:

  • Kontostruktur: kampanj, ad-set och annons
  • Förstå er kundresa och välj rätt målsättning
  • Arbeta datadrivet enligt Funnel-metoden
  • Byggstenar inom målgruppssegmentering
  • Anpassade målgrupper: retargeting och lookalike
  • Pixlar och spårning
  • Kartläggning av annonsformat och placeringar
  • Best practise av annonsutformning
  • Hur du analyserar kampanjens resultat

En meny fylld med utbildning

Thumbnail grund i sociala kanaler

Grundkunskap om sociala kanaler

Lär er mer om optimala mixen av sociala kanaler för era affärsmål

Skapa innehåll för sociala kanaler

Låt teamet bli mer kreativa – gå en utbildning i innehållsskapande.

Thumbnail annonsering på sociala kanaler

Annonsering på sociala kanaler

Lär er annonsera kostnadseffektivt, datadrivet och strategiskt.

Thumbnail Google Ads

Annonsering med Google Ads

Få mer kostnadseffektiva resultat i er betalda annonsering via sökmotorer.

Thumbnail Programmatic

Annonsera med Programmatic

Bli en stjärna på programmatisk annonsering!

Meta Ads Manager

Skräddarsydd en utbildning i verktyget Meta Ads Manager.

Strategi för digital närvaro

Skapa en tydlig strategi för er digitala närvaro – vi utbildar er hur!

Skapa video med enkla medel

Låt kreativiteten flöda! Praktiska och enkla medel för att skapa videocontent.