Google
ANalytics 4

Lär er mer om Google Analytics 4! Vi utbildar er om hur ni på bästa sätt använder verktyget, hur GA4 fungerar och vilka  funktioner det finns.   

Kontakta oss

Varför ska jag lära mig GA4?

Den 1 juli 2023 stängs Google Universal Analytics ner och nya Analytics 4 tar plats! För att inte förlora värdefull data behöver ni redan nu implementera till den nya versionen för att verktyget ska samla ny data. Men vad är skillnaden mellan verktygen? Vi ser till att gå igenom allt ni behöver veta om nya Google Analytics 4, oavsett om ni vill lära er grunderna eller djupdyka ner i avancerade funktioner. Våra experter anpassar utbildningen efter ert behov.

Google Analytics 4 utbildning

Events i Google Analytics 4

Nya Google Analytics 4 skiljer sig åt från Universal – eftersom det grundar sig i eventbaserade händelser. Uppdateringen gör det ännu lättare att läsa av data och att skapa anpassade konverteringar. Den nya versionen innebär både nytt utseende, nya funktioner och en helt ny uppbyggnad att bemästra.

Som ni säkert förstår finns det mycket att lära sig i nya GA4. Oavsett om vi bygger en utbildning som är grundläggande eller mer avancerad, rekommenderar vi att dela upp utbildningen på minst två tillfällen. Annars kan det lätt bli för mycket information att bearbeta på en och samma gång och för lite utrymme för praktiska övningar där ni får testa era nya kunskaper själva.

I utbildningen går vi igenom hela processen från strategiarbete till att praktiskt kunna läsa av och analysera data korrekt. Målet är att ni efter utbildningen ska förstå hur ni från data kan dra slutsater om vilka förändringar som banar väg för en positiv effekt ökad tillväxt. Vi jobbar med Google Analytics 4 i kombination med Google Tag Manager. Vi varvar alltid teori med praktiska moment.

Grundläggande innehåll i utbildningen

  • Implementera och kom igång med GA4
  • Genomgång av funktioner och nya möjligheter i verktyget
  • Sätta konkreta KPIer kopplade till affärsmål
  • Uppsättning av events och konverteringar
  • Skapa anpassade rapporter
  • Implementera mätning med GTM
  • Ta fram konkreta beslutsunderlag

Lär oss GA4!

Vad vill ni lära er mer om?