Salgado anställer ung konsult

Share on facebook
DELA
Share on twitter
TWEETA

Gratis rådgivning om digital kommunikation

Vi på Salgado hjälper företag och organisationer med strategi, utbildning och marknadsföring i sociala medier och via Googles kanaler. Vi svarar gärna på dina frågor om hur ni kan nå ut via digitala kanaler på bästa sätt.

 

Glimtar från Oliver Björklunds första dag på Salgado

Vår bransch är under ständigt utveckling och det går snabbt i Sociala medier. Som ett led i att följa med i utvecklingen testar nu Salgado greppet att anställa en 12-årig konsult.

– När man tittar på statistik över internetanvändande så är ungdomar alltid först med nya tjänster och plattformar och vi vuxna kommer att börja använda de tjänster som en 12-åring använder idag om 3-4 år. Genom att ha Oliver Björklund hos oss kan vi ligga steget före och lära oss morgondagens teknik och sociala beteenden redan i dag, säger Salgados produktionschef Joakim Malmberg. 

Oliver Björklund har, trots sin ringa ålder, en gedigen erfarenhet av kommunikationsbranschen och startade redan som 9-åring konsultföretaget Future Communications, i vilken han har hållit webbföreläsningar världen över, bland annat för självaste Facebooks huvudkontor.

– Visst kan det uppfattas som kontroversiellt att anställa en 12-åring men Oliver Björklund har spetskompetenser som vi inte hittar någon annanstans och kommer bidra enormt mycket för Salgados strävan att ligga i framkant vad gäller utvecklingen i sociala medier, säger Joakim Malmberg

– För att Olivers skolgång inte ska påverkas negativt av hans insatser hos oss så har vi anmält Salgado som friskola och kommer att bedriva undervisning i 2 timmar de dagar han är inne på kontoret. Vi har också köpt in tv-spel och andra leksaker för att han inte ska få det tråkigt här hos oss, Joakim Malmberg.

Här kan ni se den Snapchat-story som vi spelade in på Olivers första dag på jobbet: (kan ses i någon timme till även på Snapchat på profilen “salgadokom”)

Ni kanske tycker att det är suspekt att denna glada nyhet presenteras 1 april. Givetvis är det hela ett skämt från vår sida. Gick du på det? Vi vill däremot uppmärksamma Salgados nya CSR-projekt #slutastrutsa, i vilket vi erbjuder gratis föreläsningar för föräldrar och skolvärlden för ökad förståelse för barn och ungdomars användning av sociala medier och online-spel. Läs mer om projektet här.

Oliver Björklund heter egentligen Oliver Erkstam och är son till Salgado-kollegan Daniel Erkstam. Han spenderade en dag av sitt påsklov hos oss på Salgado. Förhoppningsvis kan han bli en framtida kollega. Så snart han gått ut skolan så klart.

Vad kul att du vill prata med vår uggla. Tyvärr har vi ingen pratande uggla. Men skicka din fråga till oss så svarar våra kloka medarbetare.