Vi lanserar webbkurser!

Ipad där en vy från en webbkurs i sociala medier visas

I takt med att vi börjar få allt fler kunder runtom i landet och allt längre bort från vår hemmaplan Uppsala/Stockholm har vi varit på spaning efter ett bra verktyg för att kunna erbjuda utbildningar, instruktioner och föreläsningar på distans. Nu har vi bestämt oss för att prova på verktyget Coursio för detta ändamål. Och som ett första steg så sätter vi upp en utbildning i sociala medier i fem delkurser:

  • Grundkurs i sociala medier (Inledande orientering och överblick av området)
  • LinkedIn för företag (Allt ett företag behöver kunna och veta om LinkedIn för att få störst utbyte av en närvaro där)
  • Instagram för företag (Allt man behöver ha koll på för att som företag ha bästa möjlighet att få nytta av närvaro på Instagram)
  • Facebook för företag (Den överlägset viktigaste kanalen för ett företag att ha en stark närvaro och synlighet i)
  • Googles tjänster Google+, Google Maps, Google Analytics. (Hur man ser till att företag finns och använder dessa kanaler på bästa sätt)

Att kunna kombinera videoinspelningar med föreläsningar, skärminspelningar där vi visar i de verktyg vi pratar och även använda oss av skärmdumpar med pilar och instruktioner blir sammantaget ett mycket gediget och pedagogiskt kursmaterial. Dessutom ingår så klart möjligheten att höra av sig till oss lärare och skapare av kursmaterialet med frågor kring det vi tar upp i kurserna.

Nästa utbildning blir troligen för Prezi

Om vi får bra respons på denna första webbkurs så kommer vi att erbjuda fler kurser framöver. Det som ligger närmast till hands är att inom kort även kunna erbjuda en kurs i presentationsverktyget Prezi som vi redan nu erbjuder som kurs hos oss. Just Prezikurser är något vi får förfrågningar om från hela landet då det är mycket begränsat utbud på just kurser för Prezi.

/Daniel Erkstam, projektledare