Vem är den där Maja på Salgado?

Så var det fredag och den här veckan har gått så otroligt fort. Min första vecka. Från i måndags jobbar jag som projektledare här på Salgado i Uppsala och jag känner mig redan riktigt hemma. Det har varit en rolig vecka fylld av nya rutiner. Fylld av skratt. Fylld av nya tankar och nya utmaningar. Igår hann jag lägga in mina kontaktuppgifter här på bloggen under personal. Men, jag tycker att det också kan vara på sin plats med en lite längre presentation för dig som är nyfiken på vem jag är. Här kommer den…

Pedagogisk och social projektledare

Närmast kommer jag från en webb och kommunikationsbyrå i Stockholm där min tjänst innebar projekt och produktionsledning. Där jobbade jag med stora kunder under projekt som sträckte sig under längre tid varvat med mindre projekt i kampanjform.

Min bakgrund är dock från skolvärlden där jag arbetade i många år som lärare på högstadie och gymnasienivå. Jag satt också i ledningsgruppen och var arbetslagsledare för medieprogrammet under en period. Jag undervisade i estetisk verksamhet, webbdesign och fotografisk bild bland annat.

Byte av bransch 

När min mentorsklass tog studenten 2009 sa jag upp mig och kompletterade min erfarenhet och bakgrund med studier vid Medieinstitutet i Stockholm. Där gick jag utbildningen Kommunikation Nya Medier, med mycket fokus på de sociala kanalerna. Jag startade under studietiden Fotosöndag som jag driver idag på ideell basis samt ett eget företag. Foto är en stor passion. Stunderna vid arbetsbordet hemma, där illustrationer växer fram, är i närmast helig för mig.

Passion

Men det som alltid varit i fokus för mig, i arbetslivet såväl som på fritiden, är människorna. Att få saker att hända. Att få energin i en arbetsgrupp att ta en gemensam riktning. Att få andra att växa. Att hitta vägar för att nå mål. Att skapa! Det är hjärtat i allt jag gör.

Det är också i mötet med andra som jag växer. Därför är det inte helt svårt att förstå att jag älskar möjligheterna i de sociala kanalerna och använder en rad av tjänsterna dagligen.

Addera mig gärna i ditt nätverk så pratar vi vidare där!