Möt vår nya stjärna: Joakim Malmberg

Joakim Malmberg

Hej.

Jag heter Joakim Malmberg. Jag har fått den stora äran att presentera mig själv här i Salgado-bloggen i egenskap av senaste medarbetare in. Så vem är jag? Med den journalistbakgrund jag har tänkte jag bjuda på någonting så komplext som en intervju med mig själv. Håll till godo.

Hur hamnade du i Uppsala?

– Jag är född och uppvuxen i Uppsala och har ett hjärta som bankar starkt för hemstaden. Det vackra årummet. Bubblande studentliv. Småstadsmentaliteten i storstadsskrud.

Oj, det låter som att du är en riktig lokalpatriot?

– Det skriver jag under på. Jag spelar bland annat in podcasten Uppsala Runt där jag raljerar om kärleken till Uppsala varje vecka. På sätt och vis kan man säga att projektet startade som en hyllning till den här stan. Jag fick även kontakt med Charlotte, VD på Salgado, genom podcasten, så den är starkt bidragande till att den här intervjun äger rum.

Jag förstår. Men kan du någonting om sociala medier då?

– Ingen kan sociala medier fullt ut, då det är ett komplext fenomen i ständig förändring. Man kan dock förstå sig på sociala medier mer eller mindre och i inte allt för blygsamma stunder skulle jag påstå att jag tillhör mer-kategorin.

Varför?

– Privat är jag en like-törstande missbrukare av såväl Facebook som Instagram och Twitter. Jag vet hur jag, och många med mig, använder dessa kanaler och inser där igenom att vikten av en god närvaro för företag ökar. Både vad gäller att vårda sina kundrelationer och varumärkesbyggande och i fråga om marknadsföring.

Men har du någon utbildning i ämnet?

– Jag har läst fyra år på Uppsala Universitet. Först en kandidatexamen i Statsvetenskap och sedan en magisterexamen i journalistik. Därefter jobbade jag som reporter på Upsala Nya Tidning i ett och ett halvt år innan jag gav mig på sociala medier professionellt.  Så, nej. Jag har egentligen ingen utbildning i ämnet. Däremot har jag i stor utsträckning använt sociala kanaler i mitt arbete. Både på UNT och i andra jobb, men också i form av att hjälpa företag med deras närvaro i sociala medier.

Ok, tack för att du tog dig tid och lycka till med arbetet på Salgado.  

 

Fakta

Joakim Malmberg

Ålder: 27 år

Bor: Huvudkriteriet när jag letade lägenhet var att den skulle ligga så nära Luthagens Kök och Bar som möjligt. Ett stenkast därifrån helt enkelt.

Familj: Flickvän, föräldrar, bröder, svägerskor, brorsbarn och den italienska vattenhunden Albert.

På min bucketlist: Att göra ett stage dive i ett myllrande folkhav, efter att själv ha framfört någon rivig rockdänga.

Det första jag gör när jag vaknar: Kollar appar i telefonen i följande ordning: Instagram, Facebook, Twitter, Aftonbladet, UNT, Gmail. Sedan kaffe.