Aktivt lärande i arbete på Salgado

 

Screen Shot 2017-01-31 at 11.44.31Hej allesammans! Nu finns det en ny LIA-student på Salgado.

För de av er som nu kliar er i huvudet och undrar vad sjutton LIA är för något kan jag säga att LIA är det nya, moderna sättet att säga praktik på och står för lärande i arbete. Så i princip kan man säga att det är samma innehåll men med en ny skinande förpackning.

I alla fall samma innehåll i den mån att den praktiserande får komma ut och testa på olika delar av arbetslivet. Det blir nytt innehåll för Salgado för varje LIA-student som kommer hit och jag är en av dem.

Jag heter Marie och är en 30-åring till förortsbo från norra Stockholm. Nyligen har jag och min man valt att fimpa det här med storstad för landsbygd och skog och är i färd med att ta vårt pick och pack och flytta ut i vildmarken. Eller som den också kan kallas, Roslagen och mer specifikt, skogarna runt Norrtälje. Jag har testat på en hel rad olika yrken inom både B2C och B2B från försäljning till kundtjänst men även arbetat inom skolan och studerat pedagogik på Lärarhögskolan. Något jag är övertygad om har hjälpt mig att utveckla mitt, enligt vänner och familj, nästintill övernaturliga tålamod.

Jag kommer från Medieinstitutet i Stockholm där jag läser till Webbkommunikatör. Utbildningen inriktar sig särskilt på sociala medier, och med det i åtanke och med en vecka här på Salgado i kölvattnet känns det verkligen som att jag träffade helt rätt i mitt val av praktikplats.

Jag kommer att vara här på Salgado i totalt sex veckor och perioden är avstampen för den andra terminen på utbildningen. Det betyder att jag fortfarande är något grön inom området men jag kan inte tänka mig en bättre plats att få en stabil grund att stå på inför resten av min utbildning. Speciellt med tanke på den kunskapsbank kring sociala medier och hur man bäst använder dem som finns bland de som arbetar här.

Jag var väldigt nervös inför den här första LIA-perioden. Både då det här blir mitt första försök att omsätta de kunskaper jag fått under första terminen i praktiken och eftersom att jag inte har någon erfarenhet från byråer sen tidigare.

Men en vecka in inser jag att nervös hade jag då inte behövt vara. Från dag ett när jag möttes av ett underbart välkomstkollage med bilder på mina nya kollegor och deras namn vid min plats har jag blivit välkomnad som en i gänget. Jag har kastats in i en för mig ny och spännande värld full av möjligheter men med full tillgång till livlinor och flytvästar som gör att jag kan känna mig trygg.

Jag har haft fullt upp och fått arbeta skarpt med kunder, hjälpa till att kläcka idéer och följa med under det dagliga arbetet. Allt som allt har jag fått en bra inblick i hur arbetet på en byrå fungerar samtidigt som jag får testa på det själv. Att lära genom att göra med vetskapen om att hjälpen finns här när jag behöver den. Precis så som en bra praktik ska vara.

Så jag vill avsluta min första bloggpost här med att tacka toppgänget här på Salgado för en grym och välkomnande första vecka och säga att jag ser fram emot varenda dag under de fem veckorna som jag har kvar!