Tre speciella gig framöver

Daniel och publiken på FKS Dagarna 2013

Föreläsningen på FKS Dagarna 2013

Den kommande månaden ska jag föreläsa i tre olika sammanhang och alla tre är speciella och lite annorlunda gig mot för vad jag annars brukar göra. Nästan varje vecka är jag ute och pratar för företag och för elever i olika utbildningar. Men de här tre kommande giggen är lite utöver det vanliga på mer än ett sätt.

1. FKS-dagarna

Nu på måndag (den 10/3) föreläser jag på Föreningen Kognitivt stöds årliga inspirationsdagar ”FKS Dagarna”, Jag gjorde ett inhopp förra året på samma konferens med mycket kort varsel istället för en föreläsare som fått förhinder. De verkade gilla mitt inspel så jag blev i år inbjuden i god tid att få komma och prata igen. Rubriken är ”Framtiden är redan här” och jag ska prata om hur sociala medier och de senaste tjänsterna tillsammans med en del nya smarta ting kan hjälpa personer med kognitiva svårigheter. Alltså hur sådant som inte kanske ses som hjälpmedel och kan fås på hjälpmedelscentralen ändå kan vara till stor hjälp när man har minnessvårigheter eller är utvecklingsstörd. Det som är lite speciellt denna gång är att Utbildningsradion är där för att spela in allt för UR Samtiden och antar att det då kommer att sändas på Kunskapskanalen någon gång. Lite extra nervöst och så är det mycket att ta hänsyn till när jag ska göra presentationen eftersom alla bilder måste vara clearade ang. rättigheter och inga företagsloggor får synas i bild. En utmaning när det jag ska prata om är tjänster och prylar från olika företag. ????

2. Webbdagarna

Jag och Lotta har ju blivit inbjudna att få prata på Webbdagarna i Stockholm den 20/3 för att prata om sociala medier och mer specifikt under rubriken ”Mätbara resultat i social medier”. Det kommer ju att bli fantasiskt roligt. Och jag är mycket imponerad över vilket kvalitétsansvar arrangören IDG har för innehållet i föreläsningarna som ska vara under Webbdagarna. Först var jag på en genomgång för alla talare med information och lite peptalk. Och nu senast igår var jag och Lotta på en speciell personlig genomgång av vårt innehåll med arrangören. Tänk vad mycket bättre en del av de konferenser man har varit på genom åren hade varit om alla större arrangörer varit lika noga med att säkerställa att talarnas bidrag blir bra.

Vi fick mycket bra feedback på vår genomgång igår och ska nu slipa fram det sista på vår dragning innan vi kör den ännu en gång för våra kollegor. Hoppas vi syns på Webbdagarna. Arrangören tror att det kommer att bli fullbokat även denna gång så skynda att boka biljetter om ni vill vara med där den 19-20 mars.

Jag och Lotta kommer att berätta om två case och hur vi genom att mäta noga kunde följa och se att vi uppnådde de resultat kunden önskade. Vi kommer att ge några konkreta tips på vad som är viktigt att tänka på när och vad man ska mäta i kampanjer i sociala medier.

3. eCommerce / Butiksleverantör

Salgados huvud-gig på eCommerce den 1-2 april blir ju då vi får Göran Hägglund med oss på stora scenen för att prata om hur han och Kristdemokraterna använder sociala medier i supervalåret 2014. Det är min kollega Joakim Malmberg som ska leda pratstunden med Göran. Jag ska strax därefter över till mässan som pågår parallellt som heter Butiksleverantör för att där prata om hur ägare till fysiska butiker på bästa sätt kan arbeta med sociala medier i allmänhet och incheckningar (Location Based Services) i synnerhet. Det blir kul att få göra ett inspel på en mässa som annars handlar mest om kyldiskar, kassaregister och liknande.

/ Daniel Erkstam

 

Detta var bloggpost nr 6 i #blogg100