Ta ditt röstkort och ta ett #röstkort

Vi på Salgado har flera politiska partier som kunder och tänker inte ta partipolitisk ställning i något val. Däremot vill vi uppmuntra alla som har rösträtt att använda sin demokratiska rätt och rösta i EU-valet. Och vi gör det genom att lansera en kampanj som går ut på att du tar en #selfie när du ska eller har röstat. Och tagga bilden med #röstkort. Det är vår copy-expert Joakim Malmberg som kläckte denna sköna ordskojiga idé och vi hoppas det kan bidra till att fler röstar i EU-valet.

Om vi inte tar partipolitisk ställning för något parti så är vi starkt emot de främlingsfientliga och rent fascistiska strömningarna som verkar spira i på flera håll i Europa just nu. Anders Westgårdh skriver idag på Aftonbladet att det kan vara början på något fasansfullt. Och Malena Ehrnman skrev klokt förra veckan om att ”Europa hör ihop och vi har råd att hjälpa varandra”.

Så se till att du röstar den 25/5 eller redan nu i alla de röstlokaler som redan finns tillgängliga för förtidsröstning. Använd ditt röstkort och glöm inte att ta ett #röstkort.

Det första #röstkort som jag har sett i mitt flöde är Magnus Höij på Internetworld som röstade idag och Instagrammade det hela. Han fick lite hjälp att tagga rätt ????    / Daniel