Stöd småföretag – ny funktion på Instagram

För ett litet tag sedan släppte Instagram en ny funktion som vi inte tycker har uppmärksammats tillräckligt. Instagram är en av de allra viktigaste plattformarna för många företag idag och ett medium som genererar enormt mycket exponering. Det är även Sveriges näst mest använda sociala kanal bland Internetanvändare.

Funktionen vi vill uppmärksamma heter “Stöd småföretag” och är en instagram story sticker med speciella funktioner. I detta blogginlägg ska vi inte bara visa hur ni använder den utan vi ska även utmana er till att börja använda för dina lokala företagares skull.

Som lokala aktörer i Uppsala stad bryr vi oss givetvis enormt mycket om de företag som befinner sig ett svår situation idag. Vi är en byrå specialiserade på digital marknadsföring och har därför en nära relation till Uppsalas näringsliv – och det gör ont att se när företag i vår stad kämpar för livet.

Vi vill hjälpa till. Vi vill finnas där. Vi vill kunna blicka tillbaka och säga att “vi försökte göra skillnad”. Vi vill kunna bidra där vi är som bäst.

Så fungerar “Stöd småföretag”

Så här enkelt kan du använda denna funktion.

Öppna Instagram och sätt igång din kamera för stories. Ta en bild eller spela in ett filmklipp.

Instagram-appen på en telefon

Tryck på stickers. Välj “Stöd småföretag”.

Instagram-appen på en telefon

Din sticker landar på din story och du kan välja att forma storlek som du vill.

Instagram-appen på en telefon

Skriv in namnet på företaget du vill stötta.

Instagram-appen på en telefon

När du har gjort detta så läggs din story till en gemensam story för alla som använder denna funktion. Alla som nu ser din story kommer att se en preview av företaget du har valt att nämna med din sticker. Företaget du nämner får även en notifikation om att du har nämnt dem i din story.

Instagram-appen på en telefon

Utmana oss på Salgado

Hur utmanar vi dig? Vi utmanar dig att nämna minst 5 lokala småföretag i Uppsala som du tycker om med denna Instagram-sticker vi nu har visat dig.

Gör så här:

  1. Välj ut ett företag
  2. Spela in ett film där du berättar vad det bästa med företaget är ELLER ta en bild och skriv i bilden vad det bäst med företaget är.
  3. Leta fram “Stöd småföretag”-stickern
  4. Skriv in företaget du vill nämna
  5. Förklara i din story vad som är så bra med denna småföretagen.

När du är färdig så taggar du en kompis du tycker borde göra samma sak!

Stötta dina lokala företag

I stunder som dessa är det viktigt att stötta lokala företag. Det är dessa som utgör hjärta och själ i en stad. Utan entreprenörer och lokala företag hade staden sett helt annorlunda ut och i svåra stunder som dessa behöver de all hjälp de kan få.

Instagram är som vi nämnt en otroligt kraftfull plattform för många företag. Många av oss använder Instagram dagligen och det är därför så viktigt för många företag att kunna synas där. I kristider är pengar till marknadsföring en lyxvara få förunnat. Vi kan hjälpa dessa företag genom organisk spridning – och det är just vad den här funktionen finns till för.

Är du företagare och vill veta vad Facebook och Instagram gör för att underlätta för dig? Kika vidare på Instagrams samlingssidor och Facebooks samlingssidor för resurser under COVID-19.