Salgado rekommenderar: social apps

 

Fem appar som underlättar och förhöjer din sociala närvaro i den digitala världen.

För varje smart app eller tjänst som idag blivit en integrerad del av vårt liv, så som Facebook, Instagram, Snapchat och Google finns även en uppsjö av appar som är designade för att göra din användning av dessa tjänster så smidig som möjligt. Vi på Salgado har i veckan tittat närmare på några appar som gör vårt användande av sociala medier både enklare och roligare. 

Boomerang 

Utvecklare: Instagram, Inc

Kostnad: Gratis

In-App Purchases: Nej

För Instagram finns appen Boomerang. Fånga ögonblicket i roliga små videoklipp som du sen kan dela med omvärlden. Kanske den senaste tokigheten som katten hittade på, eller ditt senaste partytrick. 

Hyperlapse

Utvecklare: Instagram, Inc

Kostnad: Gratis

In-App Purchases: Nej

Snabbspolade händelseförlopp. Spela in tågresan och visa upp den som en kort, snabbspolad film. Eller vill du visa den fina solnedgången på tio sekunder? Eller kanske vill du göra en lite roligare vägbeskrivning till din nya lägenhet inför inflyttningsfesten? Då kan vi rekommendera Hyperlapse för Instagram. 

InstaRepost 

Utvecklare: Wen Fu

Kostnad: Gratis

In-App Purchases: Ja

Med tanke på hur många varianter av denna app som finns så är det inte bara jag som hittat den där supersnygga bilden på Instagram och vill spara inlägget. Eller som hittat ett inlägg som jag vill dela vidare så att mina följare får se det också. Men den stora fördelen med just denna app är att du kan också spara ner bilder från en hashtag.

Bitmoji

Utvecklare: Bitstrips

Kostnad: Gratis

In-App Purchases: Nej

Har du alltid önskat dig en emojiversion av dig själv att spamma till familj, vänner och fiender? Då är Bitmoji det du alltid har behövt utan att du vetat om det. Skapa en avatar som du kan personifiera med olika hårstilar, hudfärger och kroppstyper och lägg sen till Bitmoji bland dina tangentbord på telefonen för användning i appar och meddelanden. 

Sidor

Utvecklare: Facebook, Inc

Kostnad: Gratis

In-App Purchases: Nej

En smidig men undangömd liten app för sidadministratörer. Sidor låter dig logga in och administrera alla dina Facebooksidor i en och samma app. Du kan publicera uppdateringar och foton, svara på kommentarer och se den senaste statistiken.