Salgado presenterar: Facebook Platser

Vår kund Möller Bil Sverige är nu den första kund som vi har satt upp en struktur för Facebook Platser (Facebook Locations) åt.

Möller Bil har bilhallar på 12 orter och har tidigare enbart jobbat med sin sida för hela kedjan Möller Bil Sverige. Nu finns det Facebooksidor för alla orter där Möller bil har bilhallar på. Och dessa kan man nu enkelt hitta via Sverige-sidan under ”Platser” (1) och på alla incheckningar på de olika bilhallarna räknas nu ihop och visas som en sammanlagd siffra på Möller Bil Sveriges Facebooksida (2):

Skärmdump av Facebooksidan med pilar som visar vart man hittar Platser och att antalet incheckningar räknas ihop

Scrollar man längre ner på Möller Bils Facebooksida så syns även en översiktskarta och de närmaste bilhallarna där:

Skärmdump på Facebooksida som visar vart Platser hittas i vänstra kolumnen

Går man in på kartan via ”Platser” så kan man där se alla bilhallarna och deras respektive Facebooksidor finns ett klick bort:

En skärmdump av kartan på Facebookplatser för Möller Bil i Sverige

Bra hjälp i mobilen att hitta närmaste servicen

Eftersom en stor majoritet (ca 75% av de mest frekventa användarna) använder Facebook via sin mobil så är det väldigt bra att denna funktion nu även syns i mobilen. Där visas det inte på samma sätt med en översikt över alla bilhallar som ovan. Utan går man in på Möller Bil Sverige så får man då veta vart den närmaste bilhallen finns baserat på den plats du som användare just nu befinner dig.

Och detta är något som jag gärna själv skulle vilja kunna använda för Statoil, ICA, Espresso House, Waynes coffe. Vore ett väldigt enkelt sätt att hitta det närmaste stället även för andra kedjor jag gillar och vill besöka när jag lämnat hemmaplan. Så här ser Möller Bil Sveriges Facebooksida ut i mobilen:

Skärmdump av hur Facebook Platser ser ut i den mobila versionen

Vi fixar detta åt dig om du vill!

Tidigare behövde vi vända oss till vår kontaktperson på Facebook för att skapa en sådan här lösning. Nu har Facebook valt att ge oss tillgång att via Facebook Business direkt lägga upp en sådan här struktur med Facebook Platser. Vi kan även göra ändringar direkt vad gäller namnbyten, sammanslagningar av sidor mm. Det enda ni behöver göra för att vi ska kunna lägga upp detta åt er är att ni låter oss bli admin för er varumärkessida och alla de platsers sidor som skall finnas på kartan. Saknas Facebooksidor för några butiker, restauranger, hotell osv så kan vi lägga upp sådana samtidigt som vi skapar strukturen med alla platser. Hör av er om detta är intressant så hjälper vi er att bli lika välorganiserade och lätthittade på Facebook som Möller Bil Sverige nu är.

/ Daniel Erkstam

 

Fotnot: ”Facebook Platser” har funnits tillgänglig ett tag (minst ett år) är det knappt några företag i Sverige och förhållandevis även få Internationellt som använder den. En anledning till att denna lösning borde bli mycket mer intressant just nu är att det sedan den senaste versionen av mobilappen för Facebook nu även finns stöd i mobilen för visning av ”Locations”.