Salgado på Almedalen i sommar

Johan Hakelius, Bodil Jönsson, Charlotte Da Silva

Salgado kommer att medverka på Almedalen i sommar. Det är Tidningen Dagen som arrangerar ett panelsamtal med följande medverkande:

  • Bodil Jönsson, professor, fysiker, författare
  • Johan Hakelius, publicist, samhällsdebattör
  • Charlotte Da Silva, vår VD

Så här beskriver Dagen sitt seminarium:

”Vi lever i 24/7-samhälle där vi somnar och vaknar med facebook och twitter. Den som inte syns på sociala medier finns inte. Företagen måste ha ut sin information, politikerna måste sprida sina åsikter. Helst ska de vara personliga och underhållande, som ett intimt samtal vid köksbordet, men ändå öppet för hela världen att se. Vi jagar likes och följare, som ett slags kvitto på vår status och framgång.

Vad har egentligen hänt? Vilka för- och nackdelar kan vi redan nu se? Massmedier och politiker tvingas ställa om fokus, dagordningen sätts utifrån. Politiska utspel sker som 140 teckens mikrobloggar, i stället för i riksdagsmotioner eller debattartiklar. Vad tror vi om framtiden i ett samhälle där allt händer hela tiden? Vad är nästa steg, finns det ett 36/9- samhälle?”

Vi tycker det är väldigt roligt och hedrande att få medverka i detta samtal och ser fram emot att en mycket intressant stund tillsammans med arrangörerna och publiken.

/ Daniel