Salgado deltar i programmet på Internetdagarna

Jag (Daniel) har blivit inbjuden att vara med i en paneldebatt om ”Den digitala folkligheten” under den årliga stora konferensen Internetdagarna som .SE anordnar.

Ämnet för paneldebatten är om påverkan och om inverkan och om vi borde vara oroade över det som händer. Frågeställningarna inför paneldebatten är: Hur blir vi digitalt folkliga? Är det farligt?

Det är med stor ödmjukhet, glädje och pirr i magen jag kommer att sätta mig i denna panel med ett gäng grymma forskare och akademiker:

  • Marcin Kaminski leder debatten. Jag har följt honom i många år via Twitter och Facebook men detta kommer att bli första gången jag träffar honom face-to-face.
  • Elza Dunkels har jag också följt i många år. Hon har forskat i många år på barn och ungas nätkulturer och är enligt mig landets klokaste människa på det området. Hennes blogg kulturer.net kan du hitta här.
  • Katarina Graffman, Digital antropolog som jag hörde föreläsa för några år sedan. En föreläsning som jag fortfarande minns väl då den innehöll så mycket klokskaper. Katarina hittar du här.
  • Sara Bengtson och Jonas Mosskin är de paneldeltagare som jag har minst koll på. Men det ska bli kul att få nya bekantskaper.

Ska bli spännande att se om vi lyckas få någon debatt eller om det mest blir nickande medhåll mellan paneldeltagarna. Vore spännande med någon i panelen av de skrämselprofeter som åker runt på skolor och andra ställen och berättar om hur farligt Internet är.

Mitt inspel i denna paneldiskussion skall vara mitt specialintresse i vilken betydelse sociala medier och kommunikationsteknik har i de människors liv som har någon form av funktionsnedsättning. Ett område jag haft koll på länge och även föreläst om i många olika sammanhang. Senast jag gjorde det spelades föreläsningen in och sändes senare av UR/Kunskapskanalen så den finns att se här.

Hoppas vi ses på Internetdagarna! De har gjort om priset för konferensen och nu väljer man spår och betalar 1000 kr för att vara med på en delkonferens. Bättre så än att alla måste betala för hela paketet, som det var tidigare.

/ Daniel Erkstam