Salgado anställer ung konsult

 

Glimtar från Oliver Björklunds första dag på Salgado

Vår bransch är under ständigt utveckling och det går snabbt i Sociala medier. Som ett led i att följa med i utvecklingen testar nu Salgado greppet att anställa en 12-årig konsult.

– När man tittar på statistik över internetanvändande så är ungdomar alltid först med nya tjänster och plattformar och vi vuxna kommer att börja använda de tjänster som en 12-åring använder idag om 3-4 år. Genom att ha Oliver Björklund hos oss kan vi ligga steget före och lära oss morgondagens teknik och sociala beteenden redan i dag, säger Salgados produktionschef Joakim Malmberg. 

Oliver Björklund har, trots sin ringa ålder, en gedigen erfarenhet av kommunikationsbranschen och startade redan som 9-åring konsultföretaget Future Communications, i vilken han har hållit webbföreläsningar världen över, bland annat för självaste Facebooks huvudkontor.

– Visst kan det uppfattas som kontroversiellt att anställa en 12-åring men Oliver Björklund har spetskompetenser som vi inte hittar någon annanstans och kommer bidra enormt mycket för Salgados strävan att ligga i framkant vad gäller utvecklingen i sociala medier, säger Joakim Malmberg

– För att Olivers skolgång inte ska påverkas negativt av hans insatser hos oss så har vi anmält Salgado som friskola och kommer att bedriva undervisning i 2 timmar de dagar han är inne på kontoret. Vi har också köpt in tv-spel och andra leksaker för att han inte ska få det tråkigt här hos oss, Joakim Malmberg.

Här kan ni se den Snapchat-story som vi spelade in på Olivers första dag på jobbet: (kan ses i någon timme till även på Snapchat på profilen ”salgadokom”)

https://youtu.be/VYIZPsi4wiI

Ni kanske tycker att det är suspekt att denna glada nyhet presenteras 1 april. Givetvis är det hela ett skämt från vår sida. Gick du på det? Vi vill däremot uppmärksamma Salgados nya CSR-projekt #slutastrutsa, i vilket vi erbjuder gratis föreläsningar för föräldrar och skolvärlden för ökad förståelse för barn och ungdomars användning av sociala medier och online-spel. Läs mer om projektet här.

Oliver Björklund heter egentligen Oliver Erkstam och är son till Salgado-kollegan Daniel Erkstam. Han spenderade en dag av sitt påsklov hos oss på Salgado. Förhoppningsvis kan han bli en framtida kollega. Så snart han gått ut skolan så klart.