Så kommer du igång med Pinterest

Pinterest är ett sociala medium för bilder. Själva kallar de sig en sökmotor för inspiration. Det är ett ställe där du kan samla idéer i olika ämnen. Det är som ett fotoalbum för dina tankar. Pinterest består av din egen profil med dina bilder (pins), ditt flöde som är algoritmstyrt, sökfunktion, de du följer och notiser. Sammanfattningsvis handlar Pinterest om pins, att pinna och pinboards. Låt oss förklara vad det handlar om…

Pin

En pin är själva kärnan i Pinterest. Det är en bild som förmedlar inspiration inom ett visst ämne. Syftet med Pinterest är att samla intressanta pins för dig själv och andra. Det finns två typer av pins. Vanliga pins som alla användare kan skapa. Sedan finns så kallade Rich pins som företag kan använda för att generera köp. För att Rich Pins ska fungera krävs att du har kopplat ihop Pinterest med ditt e-handelssystem. Du ser exempel på dessa två typer av pin nedan. En vanliga pin ser du till vänster medan du har en Rich Pinn till höger.

Vanliga pins till vänster, Rich Pinns till höger

Att pinna

Att pinna handlar om att samla bilder på Pinterest. Det kan du göra på tre sätt. För det första kan du ladda upp eget innehåll med egen bild. För det andra kan du pinna andras idéer från flödet. För det tredje kan du pinna från webbplats med hjälp av webbverktyget.

Pinboard

Pinboard är en anslagstavla som samlar pins inom ett avgränsat ämne. Det finns ingen gräns på antal pins eller antal anslagstavlor. Viktigt att vara konsekvent och strukturerad. Anslagstavlor är sökbara. Gör dem sökvänliga genom att skriva bra namn på anslagstavlorna.

Praktisera själv

Nu har du grunderna i Pinterest. Det enklaste för att lära sig är att skapa ditt konto och börja testa själva. Så registrera dig på www.pinterest.se eller ladda ner appen till din telefon och registrera dig den vägen. Happy Pinning!