Organisationer: Snapchat är nu redo för er. Är ni redo för Snapchat?

snapchat-swipe

Om du har den senaste versionen av Snapchat-appen som kom ut i dagarna så har du nu fått möjligheten att bifoga länkar till dina Snaps. Dels kan du då i direktmeddelanden men även i de Snaps du lägger upp i din story, ge mottagaren/mottagarna möjligheten att svajpa upp en sida som du länkar till från ditt meddelande.

Därmed är nu möjligheten här att kunna driva trafik från Snapchat. Ehandlare kommer definitivt att börja använda denna möjlighet. Och de som redan idag arbetar med influencers på Snapchat får nu möjligheten att korta ner vägen mellan det som visas i en influencers Snapchat story och köpet på ehandelssidan.

Ska detta lyckas så krävs ju att man gör det smart och bra. För än är det inte särskilt många organisationer och företag som är på Snapchat och gör bra saker som Snapchat-användarna vill följa.

Marknadsföring på Snapchat i Sverige

Det har även börjat dyka upp mer och mer marknadsföring nu på svenska på Snapchat vilket tyder på att Snap Inc, som företaget heter, äntligen verkar ha börjat öppna upp för marknadsföring som enbart görs i Sverige. Det Snapchat-användare innan har sett i appen är internationella kampanjer tex i samband med filmpremiärer och liknande som körts globalt med nationellt anpassad textning på rätt språk.

Vi undersöker och bevakar möjligheten och kommer skriva om det så fort vi lyckats ta reda på vad som gäller. Vi har ett par kunder som är i startgroparna och vill prova på att marknadsföra sig riktat mot unga så fort möjligheten ges.

I och med möjligheten med länkar och att man som organisation snart (eller kanske redan nu) har möjligheten att marknadsföra sig så är det hög tid för organisationer och företag som vill nå ut till unga att försöka hitta sin nytta. Och som vanligt så är det följande som gäller för att du ska lyckas i en social kanal online:

–> Var ärliga och gör bra saker… Och ha tålamod. 

Andra nyheter för den enskilde användaren

Förutom möjligheten att skicka med länkar så fick användare av appen nu möjlighet att lägga en bakgrund på videon/bilden man tar med appen. Och det finns nu möjlighet att modifiera ljudet/rösten i inspelningen. Här är en bra instruktionsvideo som visar hur man lägger in länkar och använder de nya funktionerna:

https://www.youtube.com/watch?v=T8QAq3eIKDM 

I våras beställde några av oss på Salgado varsitt par Snapchat-glasögon (Spectacles) via en kontakt i USA. Tidigare har de enbart sålts i USA men sedan en tid tillbaka finns nu möjlighet att beställa dem i Europa med.

Snapchat Spectacles

/ Daniel Erkstam