Nu kan du köpa geofilter på Snapchat

Köpt geofilter på Snapchat

Sedan länge har det gått att skapa s.k. gemenskapsfilter för Snapchat utan kostnad. (Vi gjorde ett gemenskapsfilter på Snapchat för Uppsalas Valborgsfirande som du kan se här).

Men nu kan du även som privatperson skapa geofilter för exempelvis en fest, ett födelsedagsfirande eller ett bröllop. Via Snapchat.com säger de fortfarande att funktionen inte finns tillgänglig i Sverige, men de puffade själva för funktionen i förrgår i ett marknadsfört inlägg i en story, så vi testade det.

Nu kl. 13.00 aktiverades vårt test-filter som fungerar bara precis i huset där vi på Salgado har vårt kontor. 75.- kostade filtret som är aktiverat i 24 timmar. Det hade gått att aktivera det för en längre tidsperiod och ett mycket större geografiskt område. Men då hade kostnaden blivit över 10.000 kr. ????

Exempel på hur det ser ut kan du se ovan. Och vill du testa det måste du komma till Storgatan 19 i Uppsala. Funkar i hela huset som en gång var Upsala Mejeri.

För privatpersoner är det bara utifrån några bestämda mallar som man kan skapa geofilter och det är för bröllop (8 bakgrunder), födelsedagar (10 bakgrunder) och firande (10 olika bakgrunder) det nu finns mallar för. Sedan kunde man lägga till text, emojis, dekaler och liknande.

Denna möjlighet verkar inte vara aktiverad på snapchat.com ännu men du hittar de i inställningarna i Snapchat-appen (”On-Demand Geofilter”).

Marknadsföring på Snapchat aktiverat

Sedan ett par veckor tillbaka går det nu även att köpa viss annonsering för Snapchat i Sverige. Det är köpta inlägg som visas i storys som finns att köpa. Och vi har möjlighet att lägga upp kampanjer för våra kunders räkning.

Ansiktsfilter och geofilter för företag återstår

De två funktionerna som vi ser mest fram emot att kunna börja använda för några kunders räkning är möjligheten att företag ska kunna skapa sina egna geofilter för sin lokala restaurang, hotell, kontor osv och då helt fritt designade med företagets egen grafiska layout. Och så väntar vi på möjligheten att skapa ansiktsfilter.

/ Daniel