Möt Stellan Grönwall, vår senaste stjärna

Hur hamnade jag här, på Salgado?

Jag har gått från projekt till projekt genom livet och det har mestadels handlat om musik, media och försäljning. Från att ha varit dansbandsmusiker som sett till att människor i vårt land träffats, trivts och så småningom förökat sig, blev det till sist konsultarbeten, försäljning, marknadsföring m.m.
De sociala medier som jag använde mig av då, var de program som mina barn laddat ner i min dator, så att vi skulle kunna hålla bra kontakt. Det var hotmail och messenger som gällde då.

År 2009 hände något stort i vår familj. Min son Erik Grönwall vann tävlingen Idol i TV4 och ungefär samtidigt hade jag precis börjat använda Facebook! Eftersom Erik inte hade tid med att sitta och svara på frågor på nätet om dagarna, så sökte fans i alla åldrar upp mig i stället och mitt snart var jag uppe i c:a 600 vänner! Det var vänner långt utanför vårt land och alla var välvilliga och gratulerade till vinsten. Många tjejer ville ha Eriks telefonnummer också förstås, men där gick gränsen.

Jag förstod tidigt vilken kraft detta media hade, speciellt när jag såg att Lady Gaga hade 33 miljoner ”gillare” redan på den tiden! Vad ska man då med tidningsannonser och TV-reklam till? Det räcker ju att skriva på Facebook att: ”Nästa vecka släpps mitt nya album”!

Ungefär där, började jag förstå att det här kommer företag också att använda mer och mer framöver. Jag råkade träffa på Daniel Erkstam som nu är kollega på Salgado och av någon anledning såg han att jag kunde bli en tillgång för företaqet, om inte annat så för min positiva energi.

Så nu är jag här och mår bra! För Salgado i tiden!

/ Stellan

 


Fotnot från Daniel:

Stellan är så blygsam. Han är ju en naturbegåvning i socialt samspel och har förstått att online fungerar precis likadant som offline. Dessutom har han ju ett väldigt bra och starkt eget case i hur man bygger och tar hand om engagemang på nätet.  Här nedan kan ni se en timmes dragning som Stellan höll då jag bjöd in honom som talare på Social Media Club Uppsala för ett par år sedan. Välkommen till oss Stellan! Tror detta kan bli hur bra som helst. /Daniel