Mitt liv som praktikant

 

Marielle Nordahl

Hej! Jag heter Marielle och är praktikant här på Salgado. Egentligen tycker jag inte om att kalla mig själv för ”praktikant”, men det känns som om de flesta är bekanta med det ordet. Det kallas egentligen för LIA (Lärande I Arbete), och är en stor del av den utbildning jag just nu går. Jag studerar på Webbkommunikatör/Sociala medier-programmet på Medieinstitutet i Stockholm. Det är en väldigt bred utbildning där jag lär mig hur sociala medier fungerar och hur man på ett företag kan dra stor nytta av dem. Jag lär mig också att bygga webbplatser i olika CMS, sökmotoroptimering, hur man skriver webbtexter, fotografi, Photoshop, HTML/CSS, journalistiskt skrivande och mycket mer.

Jag är inne på min tredje praktikvecka och jag kan säga att jag inte kunnat hitta en bättre praktikplats. Det är ingen ”sitta-i-arkivet-eller-koka-kaffe-praktikplats”, utan jag har fått förtroendet att arbeta skarpt i flera kundcase. En massa uppmuntran och uppskattning har jag också fått, vilken känns fantastiskt roligt. Jag har lärt mig mycket om vad yrkesrollen som webbkommunikatör kommer att innebära, och det har gjort mig ännu mer taggad inför framtiden.

Lite kort om mig då kanske? Jag är en 27-årig halvnorrlänning, ursprungligen från Sandviken/Gävle. Jag är numera bosatt i den finfina staden Uppsala. Jag brinner för ord, bilder, färg och form. Gärna i kombination. Fotografi och grafisk form är två favoritsysslor. Jag har även ett stort intresse för mat, mest att äta den. Förutom det så har jag en rad andra (dock inte så unika) intressen så som shopping, gå på restaurang (inte BARA för maten), umgås med vänner och familj, äta godis, läsa and so on.

Jag beskrivs ofta som snäll och glad, vilket inte låter så tokigt faktiskt. Jag har dock ett obeskrivligt dåligt tålamod, på det ocharmiga sättet. Du har förmodligen hört mig sucka någon gång bakom dig i kön på Ica eller om du gått för långsamt på trottoaren. Men förutom det så är jag en ganska bekymmerslös person som försöker ägna mig åt det och dem jag tycker om.

Jag har nästan fyra veckor kvar på min praktikperiod, och kommer att fortsätta blogga om min tid här på Salgado.

På återseende! / Marielle