No longer a praktikant

Sex veckor har passerat, och min praktikperiod är nu över. Det känns tråkigt, och jag kommer verkligen att sakna att sitta på kontoret varje dag med denna glada skara människor. Som tur är har de anställt mig på timmar, så jag kommer att jobba så mycket som jag mäktar med, parallellt med mina heltidsstudier.

De här sex veckorna har gått OERHÖRT fort, och det har varit väldigt roligt. Jag har lärt mig massor och verkligen insett vilken rolig yrkesroll jag håller på att utbilda mig till. Jag har fått se och upplevt många olika delar av yrket under min praktikperiod, och ja, det här jobbet innebär väldigt varierande arbetsuppgifter. Men det är det som är tjusningen, ingen dag är den andra lik. Ena dagen sitter du och skriver strategier och nästa dag spånar du på ett nytt tävlingskoncept. Du skriver anpassade medieplaner åt olika kunder. Du jobbar med bilder och formgivning i Photoshop. Du skapar upp konton för olika sociala medier i olika kundnamn. Listan med potentiella arbetsuppgifter kan göras väldigt lång.

Flexibiliteten är också något som jag verkligen gillar. Att kunna sätta sig på något mysigt café och skriva istället för att sitta på kontoret. Att kunna jobba när kreativiteten slår till, även om det är sent på kvällen.

Jag har fått utrymme att hitta en ny typ av kreativitet, som jag inte visste att jag hade inom mig. Att jobba med att skapa hela annonskoncept, från idé till bild och copy.

SKITKUL har det varit.

Ha det bra gott folk!

På återseende/Marielle

Detta var inlägg nr 8 i #blogg100