Lifelogging-vecka Dag 1 och intro

Jag (Daniel) har tänkt att denna vecka ska bli extra allt vad gäller lifelogging. Lite som ett experiment för att se vad som händer när jag går ”all in” för att lifelogga min arbetsvecka. Det är helt medvetet val av en vecka då det finns extra mycket att dokumentera med flera evenemang och möten som är helt ok att dela med sig av.

Min vecka med lifelogging kommer jag att göra via följande tjänster och kanaler:

 • Foursquare
 • Twitter
 • Facebook
 • Bambuser
 • Google Hangout/Youtube
 • I viss mån även Fitbit, Runkeeper, Glympse

När det gäller verktyg och gadgets så är det främst nedanstående uppsättning jag kommer använda mig av. Det är prylarna jag har med mig alltid och överallt:

1.Samsung galaxy s3, 2. 4G-router, 3.Ipad mini, 4.Fitbit, 5.Narrative-clip

 1. Min Samsung Galaxy S3. Har använt många mobiler genom åren men aldrig tidigare varit så nöjd som med denna. Föredrar egentligen prylar med äpplen på men en Androidlur håller mig nykter och sansad och lagom distansierad samtidigt som jag får insyn i en ny värld. Är däremot dags för en ny lur snart då denna hängt med i ett par år nu och börjar bli lite seg.
 2. Min 4G-router. Jag startar upp den på morgonen och har sedan med min alldeles egna Wifi-spot i väskan hela dagen att användas både för mobilen, Ipad:en och datorn.
 3. Ipad Mini. Har haft alla modeller sedan den allra första tjock-paddan. Men denna är den första som jag verkligen använder hela tiden. Lätt att ta med. Smidig att köra presentationer ifrån då jag föreläser och perfekt anteckningsblock på kundmöten.
 4. Fitbit. Mäter antal steg, våningar jag klättrat och antal km jag gått.
 5. Narrative clip. En kamera som fotograferar var 30 sekund och den tillhörande appen/programmen sorterar smart ut några bilder som representerar dagen.

Utöver dessa prylar använder jag så klart även datorn en del och kommer även att använda andra kameror för att dokumentera i bild och video.

Syftena med detta experiment är att dels se hur mycket som går att logga och dela med sig av. Sedan blir det kul att se om det blir några reaktioner på detta från er läsare. Och tanken är att jag ska väva in detta i det jag gör under veckan och att det inte ska ta så mycket mer tid i anspråk. Jag brukar ju logga en del via ovanstånde tjänster i vanliga fall. Men denna vecka ska jag vara flitigare och mer på hugget med incheckningar, fotografering osv.

Förmiddagen

Dagen börjar med en slirig bilfärd till kontoret där jag så klart börjar med att checka in på Foursquare. En stund vid datorn innan första mötet som bestod av genomgång av nya produkter inom koncernen. Mitt Narrative-clip förevigade förmiddagen så här:

Lunch

Idag hade jag trevligt lunchmöte med Magnus Axelid från Affärsnätverket Relation Uppsala. Vi pratade Relationsdagen om drygt en vecka och om Relationsbåten i höst.

Eftermiddagen

Efter lunch åkte jag iväg till Stockholm (och loggade hela resan i realtid mha Glympse för mina Twitter och Facebookvänner) för att vara med på presentationen av årets Twittercensus. Mer om vad som sades där kommer i ett senare inlägg. Men hela dragningen finns att se här för den som är intresserad av vad som hänt i svenska och övriga Nordens Twittervärld sedan förra årets mätning:

Jag checkade givetvis in på Foursquare med många av mina vänner och branchkollegor som jag också fick chansen att för ovanlighetens skull träffa face-to-face.

Så här såg den fullsatta lokalen ut sett från min mobil med en Fish-eye-lins på:

Hade tänkt fylla på med mer Narrative-bilder men det tar en ganska lång stund innan all data är bearbetad efter en uppladdning så jag får fylla på med mer bilder från idag imorgon.

Tack vare ett par möten och en lite längre promenad till Spårvagnshallarna så blev det över 10.000 steg i dag. Det är en sak som varit mycket påfallande efter att jag började använda min Fitbit One är vilken enorm skillnad det blir på hur mycket man rör sig under en dag då jag har 1-2 möten och inte bara åker bil från dörr till dörr. Jag använder även Fitbit One för att logga min sömn. Men det har blivit mest en ytterligare påminnelse om att jag sover för lite istället för att ha det som en kontroll att jag får nog med sömn. Däremot har jag fått belägg att jag sover djupare och bättre om jag sover 5-6 timmar jämfört med hur djupt och lugnt jag sover då jag i sällsynta fall sover 8-10 timmar.

Så här ser armbandet ut som jag använder för att logga sömnen med min stegräknare Fitbit One. Den fungerar även som en tyst vibrerande väckarklocka:

Fitbit One i armband

/ Daniel Erkstam