Lifelogging: Dag 4 – Webbdagarna och föreläsning där

Så kom den då till slut. Den stora dagen vi väntat på så länge då jag (Daniel) och Lotta skulle föreläsa på Webbdagarna. Vi visste att vår föreläsning gick samtidigt som fem andra paralella spår. Och 1500 deltagare delat på 6 blir 250. Så vi visste att vi hade god chans att få en stor publik.

Vi har förberett oss i veckor för att mejsla fram ett upplägg som passar bra för sammanhanget Webbdagarna och den målgrupp som vi förväntade oss ha framför oss. I en genomgång med ansvariga för arrangemanget i form av Magnus Höij på Internetworld så fick vi mkt värdefull feedback och input till vårt planerade upplägg då vi drog det för honom för ett par veckor sedan. Och efter det gjorde vi om en hel del framför allt i inramningen av de två case vi skulle berätta om.

Vår föreläsning ingick i ett pass med tre föreläsningar med mkt korta pauser mellan varje. Innan oss berättade Hampus Brynolf om Twittercensus och vi tänkte att han skulle dra mkt publik som sedan kanske stannade kvar. Nu visade det sig att Hampus hade konkurrens av byrån som gjorde ”The epic split” åt Volvo som i en parallell session så det blev istället så att de formligen vällde in folk i den korta pausen innan vår dragning. Lokalen rymmer 500 personer och det såg rätt så fullt ut från vår synvinkel iaf:

vår publik på Webbdagarna

Publiken på vår session under Webbdagarna fotograferat i två vyer av mitt Narrative Clip.

 

Det kändes som att vår dragning gick enligt planen och vi är överväldigade av alla fina ord efteråt och på Twitter från deltagarna. Tack alla som kom och lyssnade på oss!

Som tur var hade jag på mig mitt Narrative Clip då vi föreläste så vi fick bilder på vår härliga publik. Att fota min publik är något jag alltid tänkt att jag borde göra men sedan alltid glömmer bort i stunden. Men nu fanns en hel radda bilder som jag då kunde välja bland så jag valde ut ett par som visar största delen av publiken.

I övrigt har det varit mycket inspirerande att lyssna på alla talare och träffa alla trevliga och inspirerande människor. Både gamla vänner som man annars mest pratar med via Twitter och Facebook. Men även flera helt nya bekantskaper. Och så har jag hittat nya folk att följa på Twitter och andra kanaler.

Innan webbdagarna och den här lifelogging-veckan har jag den senaste tiden tappat lite intresset för Twitter. Det börjar vara så att jag får mer relevant info via Facebookgrupper och får bättre respons på Facebook i allmänhet medan Twitter ger väldigt dålig respons till vardags. Men under en konferens som Webbdagarna är det ett fantastiskt verktyg för att prata med övriga deltagare, hitta nya att följa och se vilka av ens tidigare vänner som är på plats.

Mer om vad som sades på Webbdagarna igår och idag tänkte jag spara till min och Jockes livesändning via Google Hangout/Youtube imorgon kl. 12. Hoppas du har tid att lyssna då.

Min lifelogging idag har bestått av ca 50 tweets från Webbdagarna (ni vill inte läsa dem…). Incheckning på Foursquare har jag helt missat idag. Och någon klagade på att jag helt skippat Instagram idag. Däremot har jag en hel massa sköna bilder på mitt Narrative-clip idag. Men de tankar jag upp imorgon. Kanske en video också med hela min och Lottas föreläsning? Få se om tekniken fungerar.

/ Daniel Erkstam