Jomensåatt… jag börjar på byrå

Det är några veckor nu. Men sedan i sommar så är jag en del av Salgado. Och det kan vara på plats med en liten presentation av vem jag är.

Daniel Erkstam heter jag och har under de senaste åren gjort en mängd föreläsningar och workshops på ämnet Sociala medier och framtidens kommunikation. Det började som en bisyssla men för ett år sedan drygt så sa jag upp mig från fast jobb och kickade igång mitt enskilda bolag på heltid. Jag har haft en lång rad spännande och inspirerande uppdragsgivare: SVT, Kristdemokraternas Riksdagsgrupp, Diligentia, Stockholms Handelskammare, Myndigheten Handisam, Uppsala kommun med flera.

Men att köra som ensam frilans är inte alltid optimalt och jag har varit i valet och kvalet om jag ska försöka hitta anställning eller ett nätverk som jag kan ingå i. Så såg jag att Salgado ville utöka och eftersom jag visste vilka kompetenta och supertrevliga folk som jobbar där så tog jag kontakt. Det känns fantastiskt kul att få bli en del av Salgado på många sätt. En viktig sak för mig är att jag nu ingår i ett team som kan hjälpa företag och organisationer hela vägen till att bli framgångsrika på nätet. Ofta när jag föreläst för både små

 

och stora organisationer har det ibland känts som att jag rört om i grytan men sedan lämnat dem i sticket. För när de får en massa idéer och börjar ta tag i sin digitala närvaro så behövs ju oftast fortsatt hjälp för att göra rätt: skapa kampanjer, praktiskt sätta upp en närvaro i de olika kanalerna och så vidare. Jag har alltid sagt vilka kunderna kan vända sig till som är bra på de olika respektive bitarna. Men nu är det ju perfekt att höra till ett sammanhang och en byrå som kan följa upp och fortsätta stödja i den grad organisationen behöver det för att se till att de satsningar som görs i nya digitala kanaler faktiskt ger resultat.

Dagens outfit

Dagen till ära tar jag på mig tjockbågade glasögon och virar en färgglad scarf runt halsen så det syns att jag nu är del av en riktig byrå. Hoppas jag får chansen att komma till din organisation och förklara varför det är dags att ta upp huvudet ur sanden och snabbt ta tag i er digitala närvaro. För den verkligheten är precis lika viktig som det du kanske kalla IRL ( in real life) och det jag föredrar att kalla köttrymden ????

Mer om mig

Jag har jobbat med försäljning och marknadsföring de senaste 12 åren, i huvudsak med webbtjänster. Det har varit mestadels B2B försäljning. För tillfället är jag inhyrd på ett längre uppdrag hos en tech-startup i Kista. Uppdraget går ut på att jag ska hjälpa företaget Bioservo att få ut en greppförstärkande robothandske på marknaden. Men jag ger även vid sidan av detta löpande föreläsningar och seminarier. Några exempel på ämnen jag föreläst om:

  • Sociala medier, så funkar det.
  • Sociala medier för politiker
  • Incheckningar på nätet, varför?
  • Internet är på riktigt (Om hur IRL och online flyter ihop allt mer)
  • Internet för föräldrar
  • Sociala mediers betydelse för personer med funktionsnedsättningar

Om du vill få reda på mer om mig och hitta mig i de kanaler jag är mest aktiv i så kan du googla mitt namn eller kolla in här: about.me/erkstam