Instagram-reklam, nu kommer det till Sverige

Det är närmare två år sedan vi första gången kunde läsa om hur Instagram-reklam skulle komma att se ut. Sedan visade det sig att möjligheten bara lanserades i USA till en början. I sommar fick vi hintar om att det nu var på gång i Sverige samt att Instagram även skulle införa en ”Köp”-knapp.

Nu är det på gång att införas i Sverige inom kort. Breakit uppger i en artikel idag att 1 oktober skulle vara startdatum men vi gissar att det kommer att införas ännu tidigare än så. För redan nu syns möjligheten vara inlagd och förberedd i vårt företagskonto på Facebook:

Inställningar för Instagram-reklam

Det är ju Facebook som äger Instagram och vi har redan tidigare hanterat kundtjänst-ärenden för Instagram via vår kontakt på Facebook och via det formulär vi som byrå fått tillgång till hos Instagram (möjlighet att slå ihop konton, claima varumärkesnamn mm). Så det känns naturligt att Facebook lägger in marknadsföringsverktyget för Instagram i deras hanteringsverktyg för företagskonton (business.facebook.com) som utvecklats kontinuerligt det senaste halvåret med förenklingar och uppgraderingar.

Så för våra kunder som önskar testat möjligheten med Instagram-marknadsföring kommer vi vara redo och förberedda för det den dagen det lanseras i Sverige.

I början av september har Faceboook bjudit in oss till ett webinar som skall handla om Instagram så vi får säkert anledning att återkomma efter det med mer information. Håll utkik här och på våra sociala kanaler!