Inspirationsföreläsning på rubriken ”Framtiden är redan här”

Idag höll jag (Daniel) en föreläsning under Föreningen Kognitivt stöds årliga inspirationsdagar. Det blev ett lite annorlunda gig på fler än ett sätt. Som jag berättat tidigare så var de nya förutsättningarna att UR Samtiden skulle vara på plats för att filma. En liten detalj som gjorde att jag fick tänka om lite kring hur jag tänkt lägga upp föreläsningen då inga loggor eller varumärken eller knappt ens produktbilder får synas i presentationen: Då min ursprungliga tanke var att prata mycket om specifika och enskilda tjänster, produkter och företeelser så fick jag istället rikta in mig på det sistnämnda.

Därmed blev det mer fokus på aktuella företeelser och hur dessa skulle kunna ha betydelse för personer med kognitiva svårigheter.

Då jag kom till lokalen på morgonen för genomgång med filmteamet som skulle spela in föreläsningen för TV fick jag veta att den föreläsare som skulle börja dagen satt fast på försenad transport och skulle komma mycket senare. Därmed fick jag frågan om jag kunde tänka mig att föreläsa direkt istället för 11.45 som var min riktiga tid i programmet. Och i tillägg till det blev jag ombedd att dryga ut min föreläsning till 45 min istället för 30 för att resten av dagens tider skulle stämma. Det såg jag inte som några problem då jag visste att jag skulle komma att få viss tidsbrist med det jag lagt in i min presentation. Så jag la snabbt till en extra ruta i presentationen och gjorde mig klar att köra.

Så här såg den presentation ut som jag använde mig av i Prezi:

För den som inte hörde vad jag sa kan presentationen tyckas som obegriplig. Men det borde gå att få en hyfsad överblick av vad jag gick igenom.

Exakt när föreläsningen kommer att sändas på UR Samtiden (och Kunskapskanalen) vet jag inte men om 1-2 månader fick vi veta idag.

/ Daniel Erkstam

Detta var inlägg nr 10 i bloggutmaningen #blogg100)