Hur gör man för att #reinsta på Instagram?

Instagram logga

Har du hört begreppet reinsta? Det är ett begrepp som syftar till att dela någon annans innehåll på Instagram, men hur gör man?

Till skillnad från exempelvis Facebook och Twitter så har inte Instagram någon inbyggd funktion för att dela någon annans innehåll. Det är därför inte lika smidigt, men flödet hittar alltid sina egna vägar.

Lathund för att reinsta

  1. Gör en skärmdump på önskad bild (alternativt kommentera och fråga om personen som har lagt upp den vill mejla bilden)
  2. Välj antingen att ha med personens användarnamn i bilden som du lägger upp eller zooma genom att dra med två fingrar på skärmen, så att du tar bort det i skärmdumpen som inte är själva bilden.
  3. Ge alltid cred till den som har tagit fotot i den egna kommentar till bilden, med @ och personens användarnamn på instagram (inga mellanslag).
  4. Skriv även med #reinsta i din kommentar för att vara tydlig med att du har ”tagit” någon annans bild.

5. Glöm inte att använda din egna hashtag, om du har en sådan.

När är det ok att ta någon annans bild på Instagram? Fråga gärna först genom kommentarsfältet, men generellt kan man säga att de flesta gladeligen delar med sig av sina bilder så länge ni länkar till deras profil och tackar för bilden i kommentaren när ni delar bilden med era följare.

Lycka till!

/Jocke