Hjälp! Det finns en extra dold Inkorg på Facebook

Upptäckte av en slump idag att det finns en extra Inkorg med meddelanden på Facebook som heter ”Övrigt”. Där hamnar meddelanden från grupper du är med i, evenemang du anmält dig till osv. Men framför allt och det som i mitt fall var mycket värre: Meddelanden från folk som du inte är facebook-vän med. Sådana meddelanden kan du ju få i samband med att någon lägger till dig som vän då folk förklarar vem de är och varför de vill lägga till en som vän. Men det kan även vara att folk hittar din profil och bara vill skicka ett meddelande utan att lägga till en som vän. Eller meddelanden från någon i en grupp du administrerar. Jag hade flera meddelanden från elever i kurser jag höll i november som jag nu inte svarat på vilket ger ett mycket arrogant och nonchalant intryck.

Denna sortering av meddelanden går inte att välja bort. Den går bara att ha som ”Allmän” (default) eller ”Strikt”. Här kan man läsa vad facebook säger om de två alternativen.

Jag är ingen nybörjare på facebook (har varit med sedan maj 2007) men jag kanske är den enda som inte visste om detta? Eller hittar du också meddelanden du inte visste att du fått där?

I mobilappen syns inte dessa meddelanden alls och jag använder facebook minst lika mycket via mobilen eller min ipad som via datorn:

skärmdump från mobilappen för facebook som visar hur direktmeddelanden presenteras

Och på datorn är det lätt att missa detta. Klickar du på ikonen för meddelanden syns de inte. När jag får ett meddelande går jag oftast rakt in på det meddelandet genpm att välja det i den ruta som poppar upp då man klickar på meddelande-ikonen (1) För att se den dolda inkorgen ”Övrigt” måste du välja att ”visa alla” längst ner i popup-fönstret (2).

skärmbild som visar popup-rutan med senaste meddelandena och vart man klickar för att visa alla meddelanden

 

Och sedan välja ”Övrigt” enligt bilden nedan:

skärmdump som visar vart man kan hitta övrigt-Inkorgen

Hur många meddelanden hade du där som det är pinsamt att du inte svarat på?

/ Daniel Erkstam