Hej skolor! Får vi komma till er och prata Internet?


Internet farligt för de unga?

Det är många skrämselprofeter som åker land och rike runt och pratar om hur farligt Internet är för unga och allt  hemskt som kan hända. Och visst är det så att en del har råkat illa ut och det är fruktansvärt när det händer. Men att det skulle vara någon anledning till att begränsa ungas användande av de kommunikationskanaler som är de självklara och de viktigaste för dem tror jag är helt fel väg att gå.

Fler föräldrar behövs på nätet

Jag har länge propagerat för att fler föräldrar behövs på nätet. Det är väldigt mycket föräldrafritt fortfarande på många forum och digitala samlingsplatser. Och jag menar inte att föräldrar ska bli mer aktiva online för att vakta och övervaka sina unga. Men för att ha en möjlighet om att förstå den digitala verklighet de befinner sig i och som inte fanns då vi föräldrar var unga så tror jag att man måste vara där själv. Genom att hitta sin egen nytta och sina egna forum kan man prata om Internet på ett nyanserat och förståndigt sätt. När vi visar att vi som föräldrar själva förstår och är en del av den verkligheten kan vi prata om de faror som är finns där och hur man kan göra sitt bästa för att inte råka illa ut.

Internet för föräldrar – en kvällsföreläsning

Därför är det väldigt kul att jag och min kollega Maja Larsson i egenskapen av Internetnördar och föräldrar till barn i olika åldrar nu kan erbjuda en föreläsning/diskussionskväll där vi delar med oss av vår syn på Internet och våra barn och ungas närvaro där. Vi hoppas under en kväll kunna inspirera er föräldrar som ännu inte närmat er nätet mer än skickat lite mail och besöker någon webbplats då och då. Och vi kommer även att ge en inblick i hur mekanismerna fungerar som gör att vissa saker sprids så snabbt. Vi kommer att vara öppen för diskussion och hoppas på inspirerande samtal kring dessa viktiga och så aktuella frågor.
Hoppas ni vill bjuda in oss till just er skola. Kontakta oss om ni vill veta mer om vårt upplägg och eller vill få reda på vad en sådan här föreläsning skulle kosta.

/Daniel Erkstam