Göran Hägglund på scenen med Salgado

jocke-goran-hagglund-ecommerce

Så kom den då till slut. Dagen då vi skulle få ha Göran Hägglund på scenen i 45 minuter och prata om hur han använder sociala medier. Istället för att använda vår tid på scenen under eCommerce Stockholm så valde vi att dela med oss av en intressant stund med en av landets mest transparenta och uppkopplade politiker på riksnivå.

Vi har gjort en hel del jobb åt Kristdemokraterna och vi har träffat Göran Hägglund tidigare. Vi är väldigt glada och tacksamma för att han tog sig tid att mitt i pågående valrörelse och hektiska dagar i detta supervalår ta sig tid att vara med på eCommerce.

Joakim Malmberg var bäst lämpad att leda frågestunden då han både är utbildad och rutinerad journalist och numera även radiopratare. Och han gjorde det med bravur. Joakim och Göran hade inte träffats innan kl. 14.00 igår så det blev en lite trevande start men samtalet kom snabbt igång och vi hoppas och tror att det blev både givande och underhållande för alla som kom och lyssnade.

Det blev både mycket kloka tankar från Göran kring hur man bör använda olika kanaler till olika saker. Göran delade även med sig av sin syn kring hur man skall se på detta med att Twittra själv eller låta staben eller andra göra det åt en.

Här finns nu en videoinspelning med hela samtalet:

Om du inte vill/hinner kolla igenom hela klippet så rekommenderar vi att börja titta här (24 min) där Jocke gör en ”Social media reality check” med Hägglund. Observera att det hela utspelade sig i en väldigt stimmig mässhall och det var totalt fem scener som hade programpunkter samtidigt. I en monter nära vår scen hade de någon tivoli-grej där man skulle klubba ner björnar som poppade upp. Kanske inte den mest begåvade aktiviteten att ha i en mässmonter för jag kan tänka mig att de i montrarna runtom fick nog av dunkandet under de två dagarna.

Göran frågade Jocke kring logiken i att hans mycket lyckade bild från en konsert på Nalen nyligen fick så få likes medan den spyende apan han Instagrammade tidigare fått närmare 90 gillare. ????

/ Daniel Erkstam