Google Street View – för företag och privatpersoner

Google Street View har funnits i nio år men har utvecklats hela tiden. Först var det storstäder som lades in på Google Maps och vartefter så har allt fler och fler platser och även landsvägar täckts in så du kan besöka platser virituellt och få en uppfattning om hur gatorna ser ut och vad som finns där. Jag har själv använt Google Street View inför resor utomlands för att få en uppfattning om den närmaste omgivningen på den plats jag tänkt besöka och kring det hotell där vi ska bo.

För några år sedan råkade jag vara på Kolmårdens djurpark när även den täcktes in av Google. Där får ju ingen bil åka runt så det var en kille som trampade runt på en Google Cykel med kärra bakom där ett elverk surrade för att driva elektriciteten som behövdes till kamerautrustningen.

På senare år har möjligheten kommit för företag att få komma med på Google Street View. Sedan drygt ett år har du kunnat besöka Hotel von Kraemer på Street View och ta en titt i restaurangen, ett hotellrum och ett konferensrum mm.

En sådan fotografering görs av någon som är licensierad att få lägga till saker till Google Streetview. Och i Uppsala finns Truls Busch-Christensen som kan hjälpa er med sådant om det skulle vara intressant.

För några veckor sedan lät vi Truls fotografera vårt eget kontor så numera kan ni även ta en titt hur det ser ut där vi jobbar om dagarna. Välkommen in här om du vill titta runt hos oss:

Min kollega Peter Söderman upptäckte nyligen att man även som privatperson har möjlighet att ta panoramabilder på vilken plats som helst och lägga in dessa så de blir åtkomliga för vem som helst på den plats där du tagit dem. Det är Google själva som i sin app Google Street View har med möjligheten att skapa egna panorama-vyer som du kan lägga in exempelvis från där du bor eller för företagets räkning. Det är ett bra sätt att ge dina kunder en möjlighet att få se hur det ser ut i butiken, på restaurangen, utställningen osv.

Så här fin vy tog Peter i förra veckan då han besökte vår kund Gimo Herrgård utanför Uppsala:

Gimo Herrgård panoramabild

 

Här hittar du appen för Iphone/Ipad.

Och här finns motsvarande app för Android.