Salgado gästbloggar om Snapchat

Vi bloggar på Talentum Event idag på temat Snapchat. Talentum Events ordnar utbildningar inom en rad olika ämnen och vi på Salgado har under ett par års tid där hållit utbildningarna som handlar om sociala medier. (Sociala medier för kundtjänst, Sociala medier för B2B och Sociala medier för Offentlig sektor).

Ni kan läsa blogginlägget om Snapchat i sin helhet här men sammanfattningsvis så går vi där igenom varför vi är övertygade om att Snapchat är ”the next big thing” som så många hävdar.

I november 2015 kunde den årliga undersökningen ”Svenskarna och Internet” visa att det under 2015 knappt fanns någon över 25 som använde Snapchat. Men kanalen väcker intresse hos företag och organisationer i samma takt som allt fler även i andra åldersgrupper hittar till kanalen.

Vad är unikt med Snapchat?

Många menar att Snapchat är den första appen/tjänsten som lyckats få oss att börja använda video på mobilen. Och statistik från KPCB som släpptes i förra veckan visar på att Snapchat nästan ser ut att komma ikapp Facebook i frågan om antal visade videos (miljarder) per dag:

I övrigt i blogginlägget ger vi exempel på vad företag kan och bör göra i Snapchat. Marknadsföringsmöjligheter finns redan i USA och några varianter som är globala har även synats i Sverige.

Till sist svarar vi på hur man kommer igång med Snapchat.

Talentum Events blogg: ”Dags att lära sig Snapchat”.

/ Daniel Erkstam