Fyra bra tips för avancerade Instagram-användare

Man som håller i Instagram-logo

Det är allt fler som använder Instagram och bildtjänsten verkar fortfarande öka i användning. När man som vi administrerar fler än ett konto och hjälper kunder att sätta upp konton hela tiden så räcker inte den vanliga Instagram-appen för allt man vill kunna göra.

Här följer fyra bra tips för fler som använder Instagram proffessionellt.

1. App för att hantera fler än ett Instagram-konto

Instapload för Iphone

Äntligen hittade jag den! Appen som gör att du kan Instagramma från mer än ett konto. Jag har länge saknat en app där jag kan växla mellan mitt eget Instagram-konto och Salgados. Ibland hjälper vi även kunder att bevaka och posta bilder för en specifik kampanj eller fototävling.

Instapload heter Iphone-appen där du kan hantera upp till fem olika konton väldigt smidigt.

Denna app verkar tyvärr saknas för Android och finns alltså bara för Iphone. Inte ens Instagram:s egen app finns för Ipad, vilket är lite märkligt då alla nyare Ipad:s har kamera och visningen av Instagramflöde skulle gå att göra mycket bättre på en Ipad än för Iphone.

Phonegram för Android

Motsvarande funktionalitet för Android får du med appen Phonegram.  I gratisversionen av appen kan du bara ha ett Instagram-konto. Men för 20 kr får du både bort reklamen i appen och kan lägga till flera Instagram-konton som du sedan enkelt kan växla mellan.

2. App för att göra en snygg och schysst #reinsta/#repost

Repost för Iphone

Att återge/posta en Instagram-bild som någon annan lagt upp kallas för #reinsta eller #repost. Jocke berättade tidigare i detta blogginlägg hur man gör en ”reinsta”. Men det finns även en smidig app som heter just Repost där du kan återge en publicerad Instagram-bild där det läggs på en list där man kan se att det är en återgiven/lånad bild och från vilken Instagram-användare det kommer. I den text som skapas automatiskt för ditt Instagraminlägg taggas Instagramanvändaren som du repostar bilden från.

Nedan kan ni se ett exempel på hur detta ser ut. Jag valde att reposta en bild från hon som tipsade om Repost-appen: Maja Larsson, en fenomenal illustratör som jobbat på Salgado tidigare. Och som i denna bild visar en illustration som hon jobbar för en annan vi också gillar: Tant Skateboard.

PhotoRepost för Android

Det finns en motsvarande app för Android som heter ”PhotoRepost”.

3. Håll koll på dina följare med Instafollow

Instafollow både för Iphone och Android

Om du har ett företagskonto och har för ambition att följa tillbaka de som följer ditt konto så är Instafollow en bra app för detta. Med Instafollow kan du även hålla koll på vilka som avföljt dig sedan sist. Detta är en gratis-app och kan tyckas som inte-så-viktig funktionalitet men för en liten peng (7 kr per tillägg) kan du lägga till funktionalitet som ”Engagement pack” och ”Insights pack”. Dessa två tillägg handlar om djupare analys av vilka dina mest intressanta följare, fans och ambassadörer är. Bra funktionalitet till en mycket liten kostnad för de företag som börjat skapa bra engagemang kring sitt Instagram-konto.

Instafollow finns även för Android här.

4. Skapa fler Instagram-konton med Android

Av någon outgrundlig anledning finns en begränsning i Instagrams app för Iphone så man endast kan lägga upp ett par Instagram-konton innan appen kommer att säga att du installerat ”max antal Instagram-konton”. Vi som lagt upp Instagram-konton åt en massa kunden har haft problem med detta. Men jag upptäckte nyligen att Androids Instagram-app saknar denna begränsning. Så har du en Android kan du lägga upp fler Instagram-konton.

/ Daniel Erkstam