Fyllt av energi och duktiga entreprenörer med UF

 

Salgado har engagerat sig i Ung Företagsamhet Uppsala län och har bland annat suttit med i juryn för kategorin Årets Varumärke.

Under onsdagen, 15/3, besökte vi UF-mässan på Fyrishov i Uppsala och pratade med massor av engagerade och duktiga UF-företagare. Vi vill ägna detta blogginlägg till att berätta om några av alla favoriter som inspirerade oss på mässan.

Kickin Films

En videoproduktionsbyrå som har nischat sig mot filmer för sociala medier. Här fick vi träffa två drivna och målinriktade entreprenörer som redan hade producerat flera imponerande referens-case. En produkt helt rätt i tiden och vi på Salgado ser behovet av deras produkter dagligen. Ett företag som vi ser fram emot att se mer av, både bildligt och bokstavligen. Vi hörs för ett möte!

KickinFilms

Ropa UF

Ropa UF har utvecklat en app för att skapa trygghet på musikfestivaler. Efter alla övergrepp på den svenska festivalscenen är vi nog alla överens om att någonting måste göras. Entreprenörerna i UF-företaget Ropa har tagit till handling. Genom appen kan du i mobilen trycka på larmknapparna ”otrygg” eller ”hjälp”. Tanken är sedan att både andra appanvändare i publiken och festivalerna vaktbolag ska bli uppmärksammade på när någon behöver hjälp och för veta den exakta positionen varifrån larmet utgår. Bra och viktig produkt!

Ropa

Takehome UF

Denna karismatiske entreprenör charmade oss med sitt driv och engagemang. Servicekänsla ut i fingerspetsarna. Take Home, not take away! Det thailändska köket utgör grunden och företaget erbjuder sig att komma hem till dig eller till ditt företag för att antingen laga mat åt dig och dina vänner eller att hålla en matlagningskurs för sällskapet. Vårrullarna i montern gick åt som smör i solen och här ser ni en imponerad VD, Charlotte da Silva, tillika framtida kund!

Takehome

My Pride UF

My Pride har skrivit, illustrerat och tryckt barnboken ”Vi är alla lika olika” som ska öka acceptansen för HBTQ hos barn. Alla karaktärer i boken är baserade på riktigt personer och historierna tar upp HBTQ-frågor på ett sätt så att barnen kan förstå. En grym idé och ett imponerande resultat. Nu jobbar företaget för att komma i kontakt med förskolor och lågstadieskolor för att fler ska få möjlighet att läsa boken. Den finns att beställa på nätet, gör det!

MyPride

Diskret Säkerhet UF

Vi har flera kunder som årligen gör reflexkampanjer och därför fastnade vi för Diskret Säkerhet som var återförsäljare av reflexspray. En produkt som utvecklats de senaste åren. Du sprayar på kläderna och allt går bort i tvätten. Duktiga och pålästa säljare i montern. Bli inte förvånade om ni får se sprayen komma till användning i våra kampanjer under mörkersäsongen 2017/2018.

DiskretSäåkerhet.medBlixt

Tack för en bra mässa, grattis till alla vinnare och till alla unga företagare säger vi välkomna till näringslivet och på återseende.