Föreläsning om incheckningar/LBS

Facebook checkin logo

 

 

Under den gångna mässan i Kista hade Salgado ett till uppdrag på scenen och det var ett gästspel på den parallella mässan till eCommerce: Butiksleverantörer. Vi var inbjudna att hålla en dragning på en av den mässans scener och valde att prata om incheckningar (LBS/location based services). Jag (Daniel) föreläste och började med en orientering i geolocation och vad det innebär med geotaggat innehåll. Och pratade om varför butiksägare och innehavare av serviceinrättningar bör ha koll på de incheckningspunkter som mycket troligt redan finns upplagda för varje ställe som är någorlunda frekvent besökt.

Det var mässans sista dag och sista timme så det var lite tomt i publiken. Efter avslutad föreläsning tackade jag för applåden men sa samtidigt att jag nog kommer att lägga på lite extra applåder i videon (vilket jag eventuellt också har gjort ????

Här kan den som vill kolla igenom hela min föreläsning på knappa halvtimmen:


Och här finns den Prezi att se som jag använde mig av:

Och den 16/4 är det Foursquare day (16 / 4 = 4). Glöm inte det! Och läs mer om incheckningar på specialbloggen om ämnet checkain.se som mina vänner Maria Hägglöf och Jan Viderén driver.

Peace out! /Daniel