Bra jobbat Medieinstitutets elever!

I torsdags besökte jag Medieinstitutets Januarimingel. Vi på Salgado har under hösten deltagit i undervisningen av eleverna som läser första året på utbildningen Webbkommunikatörer med inriktning sociala medier på Medieinstitutet. Och det vara väldigt inspirerande att se resultatet av deras terminsprojekt som de arbetat med under hela hösten.

Jag hann tyvärr inte se allt och prata med alla men här är några exempel som jag vill lyfta fram:

  • Inspireus.se, (It’s about inspiring ourselves and others”)
    En inspirationssajt för tjejer av tjejer. Det är ett tre tjejer som bor i Åre och håller på med extremsporter som vill inspirera andra med glimtar ur deras äventyr och även uppmuntrar andra att dela med sig av sina bilder och videos. Eleverna Emma Adamsson och Sofia Karlström har gjort WordPress-sajten åt äventyrarna. Ett bra initiativ och snyggt gjort. Här kan du läsa ett välskrivet blogginlägg som förklarar tanken bakom sajten. Bra initiativ! Och snygg design!
  • Min matlåda – Recept på nätet som passar för matlådor
    En receptsajt som nichar in sig på bra och god mat för matlådor. En kreativ och rolig detalj som jag gillade var att de delar upp recepten efter olika personas. Och för att ta reda på vilken persona man själv är så finns ett test man kan göra. Jag blev  ”Internationella Bella” vilket tydligen var creddigt. ???? Eleverna Katarina Borgedahl, Nina Wånggren, Simon Alestig och Emelie Nordborg ligger bakom denna sajt. Kul och kreativt!
  • Stockholm Brunch Din brunchguide i Stockholm
    Eleverna Mimmi Rydstrand och Mikaela Stenberg har gjort en guide som hjälper er att hitta ställen i Stockholm som serverar brunch. De bloggar och delar med sig av recept för de som vill göra sin egen brunch. Och har kartlagt och kategoriserat de ställen som serverar brunch på helgerna. Hade jag bott i Stockholm hade jag använt denna sajt flitigt. Snyggt och kreativt! SEO kommer att vara nyckeln till framgången med denna sajt. 

Jag såg fler intressanta projekt och fina sajter. Men det här var bara tre exempel som jag ville lyfta för att visa vilken kreativitet och talang de här eleverna har. I måndags började de på sin första praktikperiod och alla elever har fått praktiplatser. Och jag känner mig väldigt säker på att de här eleverna inte kommer att ha problem att få jobb när de är färdiga med sin utbildning. Hoppas även jag får chansen att hålla i fler kurser åt dem i deras fortsatta utbildning för det har varit väldigt roligt och inspirerande att ha med dem att göra.

Här kan ni se 83 fina bilder från torsdagens Januarimingel.

 

Bra jobbat och lycka till framöver! / Daniel Erkstam