Bloggandet är inte dött! Länge leve bloggandet! #blogg100

Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

Vi har bestämt oss för att anta utmaningen från Fredrik Wass som för tredje året i rad kör bloggutmaningen #blogg100. Att delta innebär att vi ska skriva minst en bloggpost varje dag i 100 dagar. Idag kickar det hela igång och vi har anmält oss. Bloggandet kommer att göras av oss på Salgado tillsammans så det blir lite blandat innehåll eftersom vi har olika kompetensområden. Det kommer även säkert bli så att några bloggar oftare än andra. Vi gör som vi brukar och undertecknar blogginläggen med respektive skribents namn.

Varför Blogg 100?

Varför gör vi då detta undrar ni? Dels tycker vi det är ett fantastiskt bra initiativ som vi gärna vill vara med och supporta. Men det är även så att vi dels får en sporre att bli lite mer frekventa att skriva om sådant vi brinner för och arbetar med till vardags. Så klart är det även bra för vår egen marknadsföring att ta lite mer plats på nätet istället för att bara hjälpa andra med  synlighet, framtoning, innehåll och marknadsföring i digitala kanaler.

Är det inte lite 2007 att blogga?

Nej, bloggande är en del av sociala medier och fortfarande en viktig sådan. Jag brukar fortfarande försöka få företag att inse att företagsbloggen borde vara plattformen för en organisations sociala närvaro. Dels för att där ta möjligheten att breda ut texten lite mer än vad som är lämpligt i andra kanaler som exempelvis Facebook och i synnerhet Twitter för att nämna två. Även om man som litet företag med mycket få besökare på webbplatsen därmed även bloggar för en mkt liten läsarskara i början så är det ändå viktigt och bra att blogga. Allt det som skrivs finns ju kvar och varje gång man skriver något som någon annan tycker är bra och värt att länka till så får man ytterligare en ingång till er webbplats och blogg. Rom byggdes inte på en dag. Och det gör inte heller en stark digital närvaro.

Vad ska Salgado blogga om?

Jag kommer att skriva om saker jag fångar upp i mina sociala flöden som jag tycker är intressanta att berätta vidare om. Jag kommer även att köra en hel vecka då jag gör ett ordentligt experiment i lifelogging då jag ska under fem arbetsdagar ska försöka vara så transparent som det bara går i form av bilder, video, geodata osv. Jag var med i #blogg100 för två år sedan i några veckor med min egna privata blogg. Men jag kroknade efter några veckor. Det var däremot väldigt nyttigt att göra det och jag märkte att det var bra hjärngympa att hela tiden vara tvungen att komma på något nytt meningsfullt att skriva om. Det ska bli skönt att denna gång inte behöva skriva varje dag.

Vår VD Charlotte Da Silva gissar jag också kommer att skriva om trender och reflektioner kring dessa.

Vi har ju en text-virituos i form av en journalist (Joakim Malmberg) som inte kommer att ha problem att hitta på saker att skriva om och dela med sig av.

Marielle Nordahl är vår senaste stjärna och hon har ju redan presenterat sig här. Samtidigt som hon nu kommer att jobba som timanställd hos oss framöver så fortsätter hennes studier på Medieinstitutet på utbildningen till Webbkommunikatör. Förutom att plugga så är hon även uttagen att vara ”Art Director” i reklamtävlingen 48h 20-23 mars och ska dessutom jobba som timanställd Community Manager i ett annat projekt. Så det kommer nog att finnas ämnen att blogga om. Bara det finns tid över. Och ja, ni förstår att vi fått tag på en riktigt stjärna. ????

Vilka av de återstående på firman som vill vara med och blogga är ännu inte sagt. Det ska vi planera upp på måndag. Så ”stay tuned” så ska ni få veta mer.

/ Daniel Erkstam