Årets digitala ledare: Maria Olin

Jennie Heidenfors Easyfairs, Maria Olin Medieinstutet, Daniel Erkstam SalgadoFör tredje året i rad utser vi på Salgado tillsammans med Easyfairs Årets digitala ledare i samband med mässan Personal & Chef i Stockholm.

De två delar som bedöms av oss i juryn är dels att vi vill ge priset till en person som verkar för digitaliseringen, antingen inom sin egna organisation eller i ett ännu större perspektiv (samhället, Sverige, världen). Och dels så bedömer vi om det är en ledare som leder genom sitt exempel och är en uppkopplad, transparent och digitaliserad person.

I år var det rektor Maria Olin på Medieinsitutet i Stockholm som välförtjänst vann priset.

Så här lyder juryns motivering:

”Med hög närvaro i digitala kanaler leder Maria Medieinstitutet i Stockholm som år efter år får förlängt förtroende att utbilda inom digitala medier inom Yrkeshögskolan. Med stort driv och engagemang, hela tiden med örat nära en mediebransch i ständig förändring, ligger Maria i framkant i allt från digital kommunikation och e-learning till sant digital ledarskap. ”

Maria Olin är en värdig vinnare som under många år har levt som hon lärt. Hon har ett enormt nätverk som kommer till nytta när det exempelvis handlar om att få ut eleverna i de olika utbildningarna på praktikplatser i det som kallas LIA (Lärande i arbete) som är en viktig del i yrkeshögskolans utbildningar.

Maria Olin har även ett fantastiskt track record när det gäller att få ut nya digitala ninjas direkt i arbete från de olika utbildningarna hon är med och arrangerar och planerar på Medieinstitutet.

Grattis Maria! Kul att få vara med och ge ett pris till en så värdig vinnare!

Här kan ni läsa pressreleasen om priset.

/ Daniel