Äntligen stöd för flera konton i Instagram-appen

Igår kväll gick Instagram själva ut med att de nu äntligen introducerar stöd för mer än ett konto i Instagram-appen. För alla som både vill Instagramma privat och exempelvis för sitt jobbs räkning är detta sedan länge efterfrågat och efterlängtat. För en byrå som oss är det närmast en halleluja-upplevelse. Hittills har det alltså varit tvunget att logga ut och logga in för att växla mellan olika konton.

Så här gör du för att lägga till fler konton i din Instagram-app:

Gå till din egen profilsida och klicka på det lilla kugghjulet för att komma åt inställningarna för appen:

IG01

I inställningarna scrollar du längst ner. Och om du har fått stöd för flera konton så hittar du nu ett alternativ som säger ”Lägg till konto”:

Lägg till konto

Logga in med ditt andra konto som du vill kunna växla mellan. När du är inloggad kommer du nu att kunna växla mellan de olika kontona via den lilla pil som nu har dykt upp på ditt profilnamn på din profilsida:

IG04

För att växla till ett annat konto väljer du bara det kontot du vill byta till i listan:

IG03

För tillfället går det att vara inloggad på max 5 konton åt gången. Det är en begränsning för oss på Salgado men inte för de allra flesta som kanske på sin höjd har 2-3 konton som man vill kunna växla mellan.

Nästa funktion som vore eftertraktad för många företag som jobbar med Instagram är nog att kunna publicera foton från något annat än Instagram-appen. För det finns många olika appar och program för att hantera Instagram. Man kan skapa kollage och bearbeta foton i en mängd olika appar, hålla koll på sin följarskara osv men att lägga upp en bild på Instagram måste man in på Instagram-appen för att göra. Skulle de öppna sitt API så att andra apptillverkare kan lägga in stöd för att posta direkt från andra appar så skulle ju Instagram iofs bli något helt annat än vad det är idag: dvs att man bara kan posta bilder från mobilen. Men för företag skulle det vara smidigt att även kunna publicera sina foton från någon programvara eller annan app än just mobilappen för Instagram.

/ Daniel