48H

Hej! Det var gamla praktikanten (Marielle) här igen, som numera är anställd på Salgado ????
Jag tänkte berätta om en reklamtävling som jag deltog i förra veckan.

48H är en tävling för reklamstudenter. Konceptet går ut på att man slumpmässigt delas in i en grupp om tre personer, för att sedan under 48 timmar skapa en printannons för en ideell organisation.

När man anmälde sig till tävlingen fick man välja vilken roll man ville ha i laget: Copywriter, Art Director eller Strateg. De flesta i min klass anmälde sig till Copywriter, eftersom vi pluggar till KOMMUNIKATÖRER, och mycket fokus ligger på skrivandet i vår utbildning. Men jag valde ändå att anmäla mig som Art Director, eftersom jag är väldigt intresserad av grafisk formgivning.

Årets organisation jobbar för att motverka utanförskap. De jobbar för att tidigt kunna hjälpa barn och ungdomar som riskerar att hamna utanför gemenskapen. Idag lever i snitt två barn per skolklass i utanförskap. Det är ofta dessa personer som hamnar snett, kanske i kriminalitet senare i livet.

Organisationen söker människor som kan hjälpa till. De stöttar och samarbetar med personer som de kallar för ”eldsjälar”. Människor som jobbar för att barn ska få känna gemenskap. Kanske driver man ett kollo, eller något annat projekt som på något sätt ger utstötta barn ett sammanhang.

Årets uppdrag var att göra en printannons till denna organisation. Vinnarbidraget kommer att visas som en helsidesannons i DN, GP och Sydsvenskan.

Målet med annonsen var:

Primärt: Få målgruppen att tipsa organisationen om eldsjälar som de kan samarbeta med.

Sekundärt: Få målgruppen att bidra ekonomiskt till organisationens insamlingar.

Jag hade turen att få två asgrymma och härliga tjejer i min grupp, vilket gjorde det hela superroligt. Två dagar av kreativitet, skratt, massor av godis, kanelbullar och skräpmat. En del frustration, ibland till och med lite panik, men mestadels skoj.

48

Det tog ett tag innan vi enades, men tillslut var vi alla väldigt nöjda med vårt bidrag.

099print

Tävlingen avslutades på lördagen med vernissage och fest. Det var jätteroligt att se vad alla andra hittat på. Många fantastiska bidrag.

48-2

Vi vann inte, men erfarenheten är tillräckligt mycket värd. Jag hoppas kunna vara med nästa år igen.

Läs mer om tävlingen, och kolla på alla bidragen här!

/ Marielle Nordahl