Enklare att hantera nya medlemmar i Facebookgrupper

Share on facebook
DELA
Share on twitter
TWEETA

Gratis rådgivning om digital kommunikation

Vi på Salgado hjälper företag och organisationer med strategi, utbildning och marknadsföring i sociala medier och via Googles kanaler. Vi svarar gärna på dina frågor om hur ni kan nå ut via digitala kanaler på bästa sätt.

Facebook har nyligen introducerat en liten men väldigt bra förbättring av vad man får veta när personer ansöker om medlemskap i en Facebookgrupp som kräver godkännande för medlemskap. Förutom profilnamn och profilbild (som inte alltid säger så mycket om en person) så berättar Facebook hur länge personen (eller kontot) varit registrerad på Facebook och hur många grupper personen (eller kontot) är medlem i. Därmed blir det enklare att snabbt sortera bort uppenbara spam-konton. För det är personer/konton som varit med en kort tid men hunnit gå med i en väldig massa grupper.

Så här ser nyheten ut när du nu får medlemsansökningar till en grupp som du administrerar och som kräver godkännande för medlemskap:

skärmdump från Facebook med tre personers gruppmedlemskapansökan

 

Detta är förmodligen en åtgärd mot att det under en ganska lång tid varit rätt så mycket spam-konton i farten som går med i alla möjliga grupper men med en väldigt enformig agenda som går ut på att erbjuda förmånliga banklån och liknande.

/Daniel Erkstam

Vad kul att du vill prata med vår uggla. Tyvärr har vi ingen pratande uggla. Men skicka din fråga till oss så svarar våra kloka medarbetare.