Facebook Platser

Facebook erbjuder en lösning som heter Facebook Platser till företag som har ett varumärke som finns representerat av många fysiska platser i form av butiker, hotell, bensinstationer, caféer osv. Vi har möjlighet att hjälpa våra befintliga kunder att sätta upp Facebook Platser.

Det du som organisation tjänar på att sätta upp en sådan struktur är att Facebookanvändare då via er varumärkessida på Facebook kan se vart närmaste enhet finns baserat på vart respektive Facebookanvändare befinner sig just nu. Och varje enhets Facebooksida får en koppling/länk tillbaka till varumärkessidan.

Vi har utför detta åt flera olika företag och i samband med att man sätter upp Facebook Platser kan det vara bra att passa på att städa upp och få bort dubletter och slå samman dessa med de officiella sidorna. Något vi också kan vara behjälpliga med.

När ni skaffat Facebook Platser kommer alla de incheckningar som Facebookanvändare gör på de respektive sidorna för exempelvis restaurangerna visas som en totalsumma på er varumärkessida. Däremot har de enskilda restaurangerna Facebooksida och er varumärkessida separata antal gillare.

Exempel: Möller bil Sverige

En skärmdump av kartan på Facebookplatser för Möller Bil i Sverige

Här kan du läsa om hur vi la upp Faceboook Platser för Möller Bil Sverige då de fick sina 12 bilhallar ordnade i en Facebook-struktur.

Andra exempel på kunder som vi skapat Facebook Platser åt:

Nyhet i mars 2016 är att det from nu går att få statusuppdateringar som görs på huvudsidan att även dyka upp på de enskilda Facebookplatsernas sidor. Följande alternativ finns satt välja mellan för att visa inlägg från huvudsidan på Facebook på de alla underliggande platssidor:

1. Visa alltid

2. Visa bara på platssidor som inte publicerar egna inlägg

3. Visa aldrig

Detta är en välkommen nyhet för vissa. Men det som många efterfrågat är att kunna välja om en specifik statusuppdatering skall läggas ut på alla eller vissa sidor. För att kunna göra detta krävs tills vidare en tredjepartslösning. Kontakta oss om du vill veta hur det kan göras och vilket verktyg som lämpar sig bäst.

Fyll i ert telefonnummer eller emailadress, så hör vi av oss!

Kommande events

-->