Sociala medier för politiker

sociala medier för politiker

Vilka verktyg behöver du som politiker vässa för att nå bäst ut till dina väljare under valrörelsen inför valet i höst?

Vi ser till att du har koll på verktygslådan du som politker behöver för sociala medier inför valet 2018.

Sedan valet 2014 har mycket ändrats inom sociala medier: Hur mycket de olika kanalerna används, vilka som är viktigast för de olika åldersgrupperna, vilka kanaler som är mer relevanta än vad de var 2014 osv.

Facebook för politiker?

Många förutspår at Facebook kommer vara den sociala kanal som har störst betydelse för valrörelsen 2018. Samtidigt förändras Facebook mycket just nu. Och det har alltid varit en dålig idé (iaf moraliskt/etiskt) att använda Facebook för att manipulera väljare. Facebook själva gör nu mycket för att se till att de inte längre tillhandahåller en plattform där falska och alarmerande nyheter kan spridas snabbt till ängsliga väljare. Vi ger våra bästa råd för hur du som enskild politiker ska använda Facebook för att på bästa sätt ska nå ut till dina väljare.

Twitter för politiker?

Inför valen 2010 och 2014 hade Twitter stor betydelse. Men Twitter blev aldrig ”mainstream” och kommer troligen inte bli det. Twitter fick en återhämtning i senaste undersökningen ”Svenskarna och Internet” efter nedgången i användande 2016. Många inklusive Internetstiftelsen själva (som är de som gör den stora mätningen av internetanvändningen i Sverige) menar att det är Trump som ökat intresset för Twitter generellt igen. För vissa grupper i samhället är kanalen fortfarande viktig. Vi berättar hur och varför du som politiker ska använda Twitter.

Instagram och Snapchat?

Instagram är den näst mest använda sociala kanalen i Sverige och över halva befolkningen är där. Men vad ska du som politiker använda kanalen till? Hur når man ut bäst med sitt innehåll på Instagram och vad passar i kanalen?

Snapchat är kanalen där du som politiker skulle kunna nå i princip 100% av förstagångsväljare. Och sedan en tid finns även möjlighet att köpa synlighet på Snapchat. Men Snapchat är också en kanal som skiljer sig en hel del från andra sociala kanaler. Både i hur appen fungerar men även när det gäller vad som funkar när det kommer till innehåll.

Välkommen till en lärorik morgon om sociala medier

Föreläser gör vår digitala strateg Daniel Erkstam som har föreläst och utbildat politiker både på lokal och på nationell nivå.

Anmäl dig här

Anmäl dig genom att maila till hey@salgado.se via länken/knappen ovan. Ange namn, parti, fakturaadress. Då antalet deltagare är begränsat vid detta tillfälle kommer vi fakturera ditt deltagande även om du inte kan delta.

När?: Klockan 8-10 den 11 april 2018
Var?: Salgado, Storgatan 19, Uppsala
Pris: 2900.- ex moms

 

sociala medier för politiker

Kommande events

-->