Betala för att dina privata statusuppdateringar ska synas på Facebook?

Under hösten 2012 fick jag möjligheten vid ett par tillfällen att marknadsföra mina privata statusuppdateringar. Möjligheten försvann dock snabbaremarknadsföra uppdatering än vad jag hann göra en skärmdump. Facebook laborerade. 

Men nu finns möjligheten igen. Att som privatperson köpa sig exponering så att dina uppdateringar får en prioriterad plats i dina vänners newsfeed.

Finns det någon som kan tänka sig detta?

Det var första frågan som dök upp hos mig. Troligen inte gemene man. Men tänker man ur ett företagsperspektiv så kanske JA. Exempelvis företag som arbetar med privata ambassadörer eller  när företagets varumärke och personnamnet är samma sak.

Så här gör man:

1. Klicka på ”Marknadsför”

2. Välj betalningssätt. Jag valde mobiltelefon vilket var förinställt.

betala för uppdatering

3. Fyll i pinkoden som du fick på SMS. Klart!

PS. Det går inte smygköpa sig uppmärksamhet. Det står klart och tydligt att det är sponsrat.

Uppdatering: I newsfeeden syns det inte att statusuppdateringen är sponsrad, men på personens profilsida ser man det. Tack @dreadnallen för att du uppmärksammade det.
marknadsför privat inlägg

 

Lite oklart är hur stor exponering jag får för mina 50 kronor. Det återstår att se…

/Charlotte da Silva